Zeman všechny převezl a užívá si to. Topolánek překvapil

08.11.2021 13:14 | Zprávy

Miroslav Topolánek tvrdí, že prezident Miloš Zeman schválně změnil své chování a náramně se baví tím, že jeho konstruktivnost všechny překvapuje. „Člověk ho nemusí mít rád, ale musí ho obdivovat, protože teď všem ukázal, že se umí chovat i podle pravidel, což je u něj neskutečně kreativní a zábavná věc,“ řekl Topolánek.

Zeman všechny převezl a užívá si to. Topolánek překvapil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Topolánek v rozhovoru na serveru Info.cz hodnotí Zemanovy první kroky poté, co se zlepšil jeho zdravotní stav. „Tak promluvil na Frekvenci 1, já nevím, jestli to bylo sestříhané nebo co, ale mluvil asi líp, než za celý poslední rok. Celkem se mi to líbilo. Úvahy všech těch Hilšerů a Fischerů o článku 66, kteří si na tom chtěli postavit vlastní prezidentskou kandidaturu, asi padly. Protože ta způsobilost k výkonu je dána mentálními a ne fyzickými silami a vypadá to, že je mentálně v cajku,“ komentoval první prezidentovo vystoupení Topolánek.

Zeman si prý sice podržel své tradiční zbraně, jako je urážení, ale vydal se i nevídanou cestou konstruktivnosti. „On oglosoval celou politickou situaci za tu dobu, co byl mimo, všechny pozurážel, Piráty, Zelený, Halíka do toho zamotal a samozřejmě si smlsnul na mé oblíbené Džamile Stehlíkové,“ všiml si Topolánek.

„Ta jeho konstruktivnost vyplývá ze dvou věcí, on zaprvé moc jinou možnost nemá, když Andrej Babiš pochopil, že čím víc bude zlobit, tak tím víc bude ztrácet u veřejnosti, tak Zeman racionálně rozhodl, že taky nebude zdržovat. Podle mě si ale také ze všech dělá tak trochu legraci. Když řekl, že v povolebních jednáních bude konstruktivní, tak je maximálně kreativní v tom, že hodlá dodržovat ústavu, to je u něj nové a řekl bych, že si to docela užívá,“ zhodnotil Topolánek Zemanův návrat na scénu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A co moje matka? Z Ukrajiny unikl dopis o tamních poměrech

11:14 A co moje matka? Z Ukrajiny unikl dopis o tamních poměrech

Ukrajina se snaží řešit nedostatek vojáků zavedením nového mobilizačního zákona, který však způsobuj…