Zeman za plexisklem přijme další kandidáty na ministry. Blažka a Černochovou

01.12.2021 6:30 | Zprávy

Prezident Miloš Zeman dnes přijme na zámku v Lánech kandidátku na ministryni obrany Janu Černochovou a uchazeče o post ministra spravedlnosti Pavla Blažka (oba ODS). Pokračovat tak bude série schůzek, na kterých se Zemanovi představují kandidáti na členství ve vládě premiéra Petra Fialy (ODS).

Zeman za plexisklem přijme další kandidáty na ministry. Blažka a Černochovou
Foto: Fotoarchiv KPR, foto Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval Petra Fialu premiérem.

Prezident setkávání zahájil v pondělí, s posledním nominantem chce jednat příští týden v pátek. Možné budoucí ministry si zve v abecedním pořadí, dosud u něj byli kandidáti na ministra pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti), kultury Martin Baxa (ODS) a uchazeč o funkci ministra pro evropské záležitosti Mikuláš Bek (STAN).

Dnes bude Zeman jako s prvním mluvit dopoledne s poslancem a bývalým ministrem spravedlnosti Blažkem. Server Aktuálně.cz a deník Hospodářské noviny (HN) dnes na základě anonymních zdrojů uvedly, že Blažka podezřívá policie z podílu na korupci a manipulaci s městským majetkem v Brně. Už loni v létě tato média uvedla, že o zapojení Blažka a dalších politiků ODS do korupce vypovídal stíhaný bývalý starosta Rojetína na Brněnsku Pavel Hubálek. Protikorupční organizace Transparency International dnes sdělila s odkazem na informace HN, že Blažek by neměl být ministrem, protože by to budilo pochybnosti o ovlivňování vyšetřování zmíněných kauz. Blažek v pondělním tiskovém prohlášení popřel, že by byl někdy vyšetřován pro kupčení s byty v městské části Brno-střed nebo v brněnské korupční kauze Stoka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…