Zkušený muž: Havlovská politika podřízení se USA? To už nepůjde. Protože...

15.02.2022 12:45 | Ze sítí

K tématu napětí mezi Ruskem a Ukrajinou se vyjádřil člen RRTV, Vadim Petrov. Připomíná, pod jakými záminkami začaly druhá světová válka a válka v Iráku. A ptá se: „Kdo si navlékne na Donbase ruské uniformy a vyvolá konflikt, který umožní Američanům zasáhnout? Najatí Rusové ve službách Američanů, najatí Ukrajinci ve službách Rusů? Nebo Rusové přímo z pověření Vladimíra Vladimirovice? Proč by to dělal? Co by z toho měl?“ A nevyloučil ani, že někomu „rupne v bedně“, protože si přečetl noviny.

Zkušený muž: Havlovská politika podřízení se USA? To už nepůjde. Protože...
Foto: Archiv VP
Popisek: Vadim Petrov, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33255 lidí
USA na konci minulého týdne ohlásily, že by válka mezi Ruskem a Ukrajinou měla začít tento týden. K těmto zkazkám se vyjádřil člen RRTV, Vadim Petrov. Připomíná, jaká záminka vedla USA k invazi do Iráku proti tehdejšímu režimu Saddáma Husajna, totiž informace tajných služeb o zbraních hromadného ničení, které se nakonec ukázaly jako nepravdivé. „Teď se chystají zachránit Ukrajinu,“ míní.

V souvislosti s tím připomíná také začátek druhé světové války, kdy jako záminka posloužil nacistickému Německu sehraný útok na vysílačku v Gliwicích: „31. 8. 1939 nechal Hitler v Gliwicích, pár kiláků od našich hranic, tehdy patřících Německu, navlíknout pár esesákům polské uniformy a nechat je zahrát absurdní provokativní divadlo na místním vysílači. A za 8 hodin začala druhá světová válka se 60 miliony mrtvých.“

Petrov tedy klade otázky: „Kdo si navlékne na Donbase ruské uniformy a vyvolá konflikt, který umožní Američanům zasáhnout? Najatí Rusové ve službách Američanů, najatí Ukrajinci ve službách Rusů? Nebo Rusové přímo z pověření Vladimíra Vladimirovice? Proč by to dělal? Co by z toho měl?“

„Koho lze asi s jistotou vyloučit jsou najatí Rusové Ukrajinci, aby se mohli nechat zachránit Američany. Nevěřím, že Zelenskyj a ukrajinští oligarchové mají zájem vyvolat válečný střet ve vlastní zemi,“ usuzuje člen RRTV a komentuje i roli EU. „EU se ukázala jako prázdná skořápka, když o něco jde, není pro nikoho partnerem. Spoléhám na Německo a Francii, že nedopustí, aby si Američani udělali z Evropy střelnici,“ dodal.

V diskusi pak připustil ještě jednu možnost: „Někomu rupne v bedně a vystřelí. Protože si přečetl noviny.“

„Souhlasím a myslím si, že je to docela paradox hledat oporu právě ve Francii a Německu, ale dnes je to tak. Naši váleční štváči jsou příliš mladí a z vyprávění rodičů zamrzli v době těch sirek z USA (Pelíšky). Tehdy byly opravdu lepší,“ přitakávala Petrovovi bývalá poslankyně ODS Kateřina Dostálová.

K zahraniční politice se Petrov vyjádřil i dnes. „Návrat k havlovské zahraniční politice Fialovy vlády znamená obnovení totálního podvolení se americkým zájmům ve světě i v Evropě. Svět ale není stejný jak za dob Rolling Stones na pražském Hradě a v Bílém domě není Bill Clinton,“ upomíná radní.

A ptá se: „Jako satelit Německa, jehož vztahy s USA nejsou zrovna v dobré kondici, jak moc se ČR vlastně může vracet k projevům adorace a submisivity vůči USA jako pod vedením Václava Havla?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…