Zvrácenost zrušeného karlovarského festivalu. „Tak co, no, jsme zadarmo pochlastali, vyřešili kšefty, vokoukli hostesky a vysmáli se Schillerový. Holka vůbec netuší, jak ty věci choděj...“

02.05.2020 20:06 | Zprávy

Filmový festival v Karlových Varech letos nebude. Rozhodnutí oznámil prezident mezinárodní soutěže Jiří Bartoška. Akci ročně navštíví kolem 12 000 diváků. Ve hře o letošní hlavní zahraniční hvězdu festivalu byl představitel Jamese Bonda. Krátce po oznámení na Facebooku organizátorů vyskočilo, že se celý kolotoč přirozeně nezastavil. Následující ročník se uskuteční od 2. do 10. července 2021. Při té příležitosti měla naše redakce možnost pohovořit s jedním z pravidelných účastníků. Šéfem renomované PR agentury. Ten do Varů podle svých slov jezdí přibližně deset let.

Zvrácenost zrušeného karlovarského festivalu. „Tak co, no, jsme zadarmo pochlastali, vyřešili kšefty, vokoukli hostesky a vysmáli se Schillerový. Holka vůbec netuší, jak ty věci choděj...“
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Propojení státního byznysu s filmem je pro mnohé šokující

„A těch deset let je podivuhodných především v tom, že se tam ale vůbec nic nezměnilo. Návyky lidí zůstaly stejné, stejné zůstaly i tváře. Jen se mění frekvence jejich účastí. Tak třeba Mirka Topolánka nebo Martina Kubu z ODS jsem tam neviděl, ani nepamatuji. Už se dokonce oslabuje i účast ČSSD, teda těch špiček. Z lokálu, jako že z lokální politiky, tam jsou furt všichni,“ sdělil naší redakci.

ParlamentníListy.cz jsou v rámci jmenovaného filmového festivalu persona non grata. Jelikož jsme v minulosti uveřejnili několik údajně nelichotivých textů, nemáme nárok na standardní novinářské požitky. Nocleh, akreditaci, jídlo, lístky do kina a podobně. Tím víc se nám v minulosti ozývali lidé, kteří už měli chování v rámci západočeského festivalu až až.

„Jídlo bývalo zadarmo, ale alkohol se normálně platil, to jsem nikdy neměl grátis. Barťák chodil až večer, poseděli jsme, vše bylo v klidu. Jen se tam pozdějš přihnalo to stádo mladších herců, taková Geislerová a Macháček, ti pili dost. Pak taky jsem viděl, jak někteří z té party pískali ožralí na taxíky. Ale to byly taxíky festivalu, takže luxusní audiny nebo BMW, to už nevím. Normálně se nalodili a zmizeli, nechali se odvézt asi na hotel. Taky vím, že kdo měl ještě lepší akreditaci, v uzavřeným salónku se dalo pít dosyta za jejich, tam se neplatilo, ale u toho jsem nikdy neseděl,“ řekl nám v minulosti nejmenovaný herecký matador.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To nás budou lidi milovat.“ Nové stavební řízení. Stavební úřady zažijí peklo

15:45 „To nás budou lidi milovat.“ Nové stavební řízení. Stavební úřady zažijí peklo

Bez řádné přípravy, neodzkoušené – tak začalo od prvního července (ne)fungovat digitální stavební ří…