David Bohbot: Původní obyvatele Evropy čeká boj o politickou a náboženskou dominanci

04.04.2024 10:11 | Komentář

Po jednom a půl měsíci jsem se vrátil z Izraele a podle mých nejnovějších zkušeností je nejvyšší čas začít hovořit přímo a nazývat věci pravými jmény.

David Bohbot: Původní obyvatele Evropy čeká boj o politickou a náboženskou dominanci
Foto: Archiv D. Bohbota
Popisek: Bezpečnostní expert David Bohbot

První věcí, kterou mám na srdci, je samozřejmě prohlášeni francouzského prezidenta Macrona, který zřejmě chyběl, když ve škole probírali, jak v Rusku dopadl jeho krajan Napoleon, že francouzští vojáci „možná budou muset jít bojovat na Ukrajinu“.

Musím se ho zeptat: „Zbláznil jste se?! Opravdu chápete, co znamená vyhlášení války Rusku? Zvlášť teď, když volby v USA brzy vyhraje Donald Trump, který jasně řekl, že žádnou válku s Ruskou federací podporovat nebude?“ Doufám, že tenhle debil (omlouvám se za ten výraz, ale jinak to vyjádřit nejde) chápe, že jde do války, do které ho nikdo nenutí a že ji prohraje. Rád bych věřil, že Macron jen chce tlačit na prezidenta Putina, aby přistoupil na diplomatická jednaní. Musíme se od infantilních názorů tohoto nezkušeného a nezodpovědného člověka držet co nejdále, je pro nás nebezpečný.

Další velmi podstatná věc je naše chování vůči nejbližšímu partnerovi, Slovensku. Vím, že ve světě zítřka, plném hrozeb a nejistot, Česká republika nemůže a nebude existovat jako osamocený malý stát. Podle mého názoru se dnes sice tvoří nové bloky a vojenské pakty na nejvyšší geopolitické úrovni, ale pro nás je stále nejdůležitější politické spojenectví na bázi Visegrádské čtyřky. Na jeho existenci a rozvoji musíme spolupracovat. Kdokoliv tvrdí, že Poláci, Slováci, či Maďaři nebudou chtít být jeho součástí, nerozumí strategii a není schopen dohlédnout ani do nejbližší budoucnosti. Proč si to myslím?

Německo a jeho jazykově i geograficky spřízněný spojenec, Rakousko, také tvoří přirozený blok. V obou těchto zemích i s nimi sousedícím Švýcarsku se ale již dnes díky obrovskému množství muslimských imigrantů vytváří zcela jiný svět a mají zde jiné priority, než jaké máme a budeme mít my, Maďarsko, nebo Slovensko. To logicky směřuje k vytvoření virtuálního bezpečnostního ostrova ve středu Evropy, odlišného od okolních oblastí.

Naší strategickou výhodou je a bude fakt, že jsme neumožnili rozsáhlý vstup muslimských migrantů na naše území. To nás může uchránit osudu západní Evropy, jejíž původní obyvatelstvo neodvratně čeká velký boj o politickou a náboženskou dominanci a kontrolu ve vlastních zemích. Tyto státy neodvratně doplatí na léta trvající chybnou migrační politiku.

Třetí věcí je tvrdohlavost a arogance naší vlády, která odmítá respektovat reálnou situaci na Ukrajině i neodvratný výsledek války. To je smutné a velmi nebezpečné. Čím silnější a zkušenější je ruská armáda, tím osamocenější a politicky i ekonomicky trapnější je Česká republika v otevřených provokacích vůči Ruské federaci. Vláda naprosto ignoruje prokazatelná fakta, že Ruská federace vítězí i proti NATO a místo snahy o ukončení konfrontace a zahájení mírových rozhovorů vede agresivní útoky proti představitelům RF a má radost, když je obviňována z účasti na útocích, vedených na ruském území vůči civilním cílům.

A poslední věcí, kterou chci zdůraznit, je naprosté ignorování skutečnosti, že radikální muslimská ideologie nezanikla. Její nositelé jen nabírají síly. Konflikt mezi Izraelem a Hamásem znovu jasně ukázal několik věcí:

  1. Mnoho západních států již nemá kontrolu nad muslimskou částí obyvatelstva na svém území a je stále více evidentní, že Evropa již zahájila cestu k zásadním demografickým změnám.

  2. Evropské země ztrácejí základy vlastní civilizace a spolu s nimi zaniká i jejich schopnost bránit vlastní kulturu a národní identitu.

  3. Kdokoliv zná mentalitu obyvatel Blízkého východu, ten ví, že být empatický a vstřícný není vnímáno jako morální hodnota, ale naopak jako slabost.

Evropané to dosud nepochopili, ale já vím, že až procitnou a uvědomí si pravý stav věci, tak se tomuto procesu vzepřou a začnou bojovat.

Takováto válka však vyžaduje politickou vůli, připravenost, odolnost občanů a hlavně silnou armádu a policii. Problém je v tom, že do vzniku této války bude politika, policie i armáda nepřátelskou ideologií islámu nakaženy a rozvráceny. A jestliže z Ukrajiny utekla před válkou jedna třetina obyvatelstva, z velké části lidí v bojeschopném věku, jsem přesvědčen, že minimálně polovina Francouzů, Švédů, Belgičanů a občanů dalších islámem zasažených západních států bude rovněž utíkat do bezpečí.

Západní politici sledují vývoj izraelského konfliktu v Gaze, snaží se plnit požadavky teroristů a prosazují jim ústupky. Musí ale počítat s tím, že tato ideologická válka bude přenesena do Evropy se všemi z toho plynoucími důsledky a se stejnou nelítostnou agresivitou, s níž se projevil islámský extrémismus při napadení Izraele.

Během přípravy tohoto článku jsem se dozvěděl o teroristickém útoku v moskevském centru Krokus. S počtem více než 150 obětí jde o druhý nejhorší teroristický útok v Moskvě v její novodobé historii. Předcházely mu útoky čečenských islamistických teroristů na moskevské divadlo Na Dubrovce v říjnu roku 2002, při němž zemřelo více než 170 lidí, a bombové útoky v moskevském metru z 29. března 2010, při nichž dvě sebevražedné atentátnice zabily celkem 38 nevinných lidí.

Za všemi těmito útoky byla a je zřetelná muslimská stopa. Přesto se ten poslední v některých ne zcela nepodstatných detailech liší. Jeho příprava a provedení naznačují, že se začíná naplňovat moje už více než rok stará predikce. Napsal jsem tehdy, že Ukrajina, prohrávající na bojišti, se začne uchylovat k teroru, sabotážím a gerilovému boji na ruském území. Proč jsem přesvědčen, že Ukrajina má s tímto útokem něco společného?

V první řadě jsem si prakticky jist, že za útokem nestojí ISIS. Za prvé, bojovníci islámu neprovádí podobné útoky za peníze, ale z náboženského přesvědčení. Snaží se zabít co nejvíce z jejich pohledu nevěřících a zemřít v boji, aby došel naplnění slib jejich odchodu do ráje. Jejich útěk směrem k ukrajinsko-ruské frontě, zahození zbraní a fakt, že se nechali chytit živí ukazuje, že nešlo o skutečné džihádisty. Navíc není obvyklé provádět teroristické útoky v čase ramadánu.

Vím rovněž, že na území Ukrajiny působí oddíly muslimských dobrovolníků. Hodně z nich jsou Tádžikové, z jejichž komunity pocházejí všichni čtyři teroristé. A právě v Tádžikistánu proběhla nedávno otevřená náborová kampaň, v jejímž rámci ukrajinská ambasáda hledala dobrovolníky pro dobře placenou „práci“. Ačkoliv náborový leták bezprostředně po útoku v Moskvě zmizel, je stále k dohledání v sociálních sítích.

Necelé dva dny před teroristickým útokem také vydaly Spojené státy a Velká Británie pro své občany varování, aby se po následujících 48 hodin zdrželi účasti na koncertech. Stejná varování vzápětí vydaly pro své občany Švédsko, Jižní Korea, Estonsko, Austrálie, Německo, Lotyšsko a Kanada. Pokud by byl jeho zdroj na Středním východě, je zarážející, že USA nesdílely informace o potenciálním útoku s Izraelem. Málokdy se stane, že Američané mají lepší informace z prostředí ISIS než Izrael, a své poznatky s ním téměř vždy konzultují. Tentokrát k tomu však nedošlo.

Proto se domnívám, že zdroj primární informace o připravovaném útoku je sice přátelský vůči USA a Velké Británii, ale téměř jistě není na Středním východě. Obě země označily bezprostředně po útoku bez váhání za viníka ISIS a striktně odmítly ruské tvrzení, že stopy plánovačů tohoto, a možná i dalších teroristických útoků míří právě na Ukrajinu. Jejich prohlášení ale vzhledem k okolnostem vypadají spíše jako pokus o zakrytí reality a pokyn, jakým směrem by se rozhodně neměly ubírat úvahy komentátorů teroristického útoku, než jako snaha napomoci jeho objasnění a zajistit potrestání skutečných viníků v souladu s mezinárodním právem.

David Bohbot, bezpečnostní expert

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…