Michael Rada: E-motion je nekonečná zábava

25.10.2016 8:35 | Zprávy

Ti z Vás, které elektrické jednokolky odpuzují, nabádám k tomu nečíst dál, pro ty, které však jízda láká a ptají se co vše je na nich možné, však zvu do světa, kde hranice nemožného stanoví jen jezdci, ne však jejich stroje.

Michael Rada: E-motion je nekonečná zábava
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Po dvou letech od uvedení na trh se počet jezdců na světě blíží hranici půl milionu, a protože se jedná o rychle a stále rostoucí komunitu, nevyžadují její jednotliví členové od svých strojů zdaleka to samé, jako například já sám.

Pro mne samotného je E-MOTION s ním i elektrická jednokolka prostředkem rapidního zefektivnění mé vlastní mobility a to bez toho, aby tato byla limitována prostředky na palivo. Mých 6.666 km mne stálo v elektrickém proudu částku podstatně menší, než jakou dám za jedno tankování u benzínové pumpy čí zpáteční jízdenka z Plzně do Ostravy.

Jízdu ranním lesem si užívám stejně jako cestování ulicemi přeplněných měst, kde nervózní řidiči mne závistivě sledují pohledem dravce, když jedouce kolem nich, zdobí mou tvář široký úsměv.

Co však já sám nehledám je rychlost a ani akrobacie, není tím, co bych hledal.

Jak jsem však říkal, každý jsme jiný a pro příznivce rychlosti, jak je vidět na obrázku níže, zde máme již stroje, které svými 45 km/h dělají j jednokolek raketu, které na trasách dlouhých až 80 km, stíhá málokterý cyklista.

Pro ty, kteří však vyhledávají spíše umění jízdy, akrobacie a dovedností, mám však lahůdku a tou jsou videa výherců celosvětové soutěže o mistra E-MOTION. Protože však obraz (a ten pohyblivý dvojnásob), řekne více než slova, nechám posouzení na Vás, zde jsou videa vítězů.

První místo – FRANCIE a Damien Gaumet, 42 let

Druhé místo – VELKÁ BRITÁNIE a Tobby Stevens, 13 let

Třetí místo – USA, Oregon, Portland a „Side Street“ Reny, 36 let

Přiznám se, že jsem se se svými chabými akrobatickými zkušenostmi účastnil i já sám, ale při pohledu na vítěze, nebo i na další jezdce z první desítky, se nedivím, že jsem se neumístil. Vůbec mi to ale nevadí, protože E-MOTION pro mne zůstane, tím, čím je, tedy prostředkem zvyšujícím mobilitu a efektivitu nejenom mně samotnému, ale i desítkám dalších v ulicích, a stovkám v továrnách, kde ji integrujeme, což je proces, který s téměř ročním zpožděním začali dělat i němečtí kolegové.

A protože se blíží Vánoce, řekl bych, nechť jsou plné E-MOTION. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Alena Maršálková: Čtyři starostové dál ignorují své občany a prosazují záměr státu

8:17 Alena Maršálková: Čtyři starostové dál ignorují své občany a prosazují záměr státu

Další vývoj v kauze výstavby hlubinného úložiště radioaktivního odpadu v lokalitě Janoch