Mira Třebická: Kombinace hlouposti, ulhanosti a drzosti. A do toho poradci z Hradu

21.10.2024 15:49 | Komentář

Několik dní v sobě vedu vnitřní boj, zda se vůbec ještě vyjadřovat k naši hloupé, ulhané a drzé vládě. Zda si připomínat její zvyšování daní, topení plynem z Ruska, ukrajinské premiérování, upřednostňování cizích státních příslušníků před českými občany, rozpočtový deficit jako kráva, směšné zvyšování platů sobě samým.

Mira Třebická: Kombinace hlouposti, ulhanosti a drzosti. A do toho poradci z Hradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference vlády v atriu poslanecké sněmovny

Dále se rozepisovat nechci, nevím, jestli ve zdraví přežiji ještě jeden rok jejich vládnutí. Bylo by více než příjemné, kdyby je nespokojenost stávkujících lékařů a soudců dohnala k předčasnému opuštění jejich korýtek. To se ale asi nestane, navíc nás za měsíc čeká vládní ztráta paměti v případě, že v USA vyhrají republikáni. Naši vládní bojovníci zapomenou na svou bojechtivost a rázem se z nich stanou chcimírové. Ze zadní části bruselské se v tichosti přesunou do zadní části americké a během chvilky budou horovat pro mír na Ukrajině. Proč se tihle hloupí, ulhaní, drzí nohsledi usadili zrovna v České republice?

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 15832 lidí

A aktuálně jeden z těch nohsledů, dnes již bývalý předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, spřádá s Pražským hradem navyšování finančních prostředků pro ženu prezidenta. Cožpak si tihle týpci neuvědomují (myslím tím nejen Jurečku, ale i všechny poradce, kteří poradcují u prezidentského páru), kam dovedou tímhle jednáním popularitu jak prezidenta, tak jeho ženy? Dovedou ji tam, kam dovedli sebe - k nejnepopulárnější vládě v dějinách naší země.

Řadu let jsem se věnovala PR u ministrů obrany a náčelníků Generálního štábu AČR. Pracovala jsem i pro prezidenta Václava Klause. Kdybych v tuto chvíli působila na Pražském hradě, moje doporučení by bylo:

Vážený pane prezidente, v této krizové době pro občany České republiky na navyšování finančních prostředků ale fofrem zapomeňte, a naopak jako vstřícný krok věnujte své tři platy na pomoc občanům, postiženým povodní. Jako gesto sounáležitosti s národem, jako gesto vůči české vládě, aby se u svého drzého a provokativního počínání chytila za nos. A nerada, skutečně nerada, dávám jako příklad Andreje Babiše, který své příjmy v politice věnoval na pomoc samoživitelkám, a Miloše Zemana, kdy část svého platu pravidelně odváděl Klokánku.

Znáte píseň Karla Kryla Demokracie rozkvétá? Posílám link (ZDE). A doporučuji naší hloupé, ulhané a drzé vládě, aby si toto vyznání Karla Kryla pouštěla každý den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Mira Třebická: Kombinace hlouposti, ulhanosti a drzosti. A do toho poradci z Hradu

15:49 Mira Třebická: Kombinace hlouposti, ulhanosti a drzosti. A do toho poradci z Hradu

Několik dní v sobě vedu vnitřní boj, zda se vůbec ještě vyjadřovat k naši hloupé, ulhané a drzé vlád…