Petr Hampl: O skutečné národní opozici

26.10.2024 12:26 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: O skutečné národní opozici
Foto: Svědomí národa
Popisek: Sociolog Petr Hampl

Je důležité si uvědomovat, že opakem globální vlády není chaos či anarchie. Chaotický stav, kdy nikdo nic neřídí a kdy na území té které země operují nejrůznější skupiny (místní i globální), loví otroky, drancují zdroje nebo cokoliv jiného, to je jen jiná forma globální vlády.

Opakem vlády globální moci je silná, energická a aktivní národní vláda, schopná znovuvybudovat průmysl, opravit školství a střežit hranice, ale taky zvládat epidemie, zabránit dovozu toho, co by bylo pro místní výrobce zničující, financovat kulturu atd.

Proto má dnes opozice tak obtížnou roli. Na jedné straně jasně odmítnout veškeré nároky vlády liberální oligarchie, na druhé straně nepodrýt důvěru v instituce a neuvrhnout zemi do chaosu. Skupiny, postavené na principu ničemu se nepodřídit, nepřijmout žádný racionální argument a nesmířit se s žádným omezením, takové skupiny jsou stejnými nepřáteli vlasti jako Fialova vláda.

Nepotřebujeme čistou destrukci, té produkují dostatek ti lidé, co jsou momentálně u moci.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Jak to je a bude?

Dobrý den, skončili jste sice ve vládě, ale co se stalo se všemi těmi náměstky za piráty? Prý jste byli nalezlí všude. A co by mě taky dost zajímalo je, zda si s koalicí SPOLU, která prý bude pokračovat dovedete představit do budoucna koalici nebo platí, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš? Kdyby t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Petr Hampl: O skutečné národní opozici

12:26 Petr Hampl: O skutečné národní opozici

Denní glosa Petra Hampla