Petr Hampl: Po volbách

26.09.2022 12:52 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Po volbách
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Takže je sečteno. Někoho dnešní volby potěšily, pro někoho byly studenou sprchou. To klíčové se ale dá shrnout takto: Voličské chování se nijak zásadně nezměnilo proti tomu před čtyřmi lety. Nezměnila se účast ani zaměření hlasování. V senátu si zjevně polepší ANO, což je vzhledem k neoblíbenosti vládní koalice pochopitelné, ale to je taky všechno.

Snad to vzpamatuje ty, kdo si mysleli, že pár demonstracemi změní svět, že jsme teď v nějaké úplně jiné realitě, že už brzy bude nové občanské fórum jednat s Fialou o předání moci… a ono se nezměnilo nic. Na pár místech si polepšilo SPD a ve dvou senátních obvodech se kandidáti antisystémové opozice dostali do druhého kola (Eva Chromcová v Karlových Varech a Jana Zwyrtek Hamplová v Kroměříži). To je fajn, ale nemůžeme mluvit o vlně, která by smetla pětikartel.

Petr Fiala a jeho spolupracovníci teď budou mít pocit, že si mohou dovolit naprosto cokoliv, a aspoň malá část opozice snad pochopí, že změna je otázkou několikaleté tvrdé práce, a ne rychlého vybičování emocí.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.