Petr Hampl: Síkelovo portfolio

19.09.2024 10:11 | Glosa

Se Síkelovým jmenováním je spojena jedna záhada. A sice, proč by nás mělo něco takového zajímat. Pravidla striktně říkají, že eurokomisař nesmí udělat pro lidi ze své země ani to nejmenší. I kdyby něco udělat směl, Jozef Síkela postrádá potřebné schopnosti. A v Bruselu beztak vládne kombinace byrokracie a nátlakových skupin.

Petr Hampl: Síkelovo portfolio
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Nejzajímavější na tom vlastně je, když pozorujete politiky, experty a komentátory, jak se tváří zasvěceně a odborným jazykem komentují nic. Dokonce se objevilo úplně nové slovo – přesně takové, které nic neznamená a vytváří pocit odbornosti: portfolio. „Ponížení pro Českou republiku!“ „Síkela dostal důležité portfolio!“ „Ztráta 240 miliard korun!“ „Silné ekonomické portfolio!“ „Portfolio druhé kategorie!“ A všimněte si, že nic nezdůvodňují. Prostě mají názor. Dokážou ohodnotit nic tak, aby vznikly emoce.

Ale úplně nejlepší titulek přinesl Český rozhlas: „Síkela má naději, že investicemi vyváží vliv Ruska a Číny v Africe, Asii a Latinské Americe.“ No jestli chce Síkela investovat víc než Čína a Rusko dohromady, tak to aby začal střádat.

Obávám se, že zpravodajství o citovém životě popových hvězdiček je ve srovnání s tímhle vysoce odborné a vysoce důležité.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Vstříc 20. září

14:50 Zdeněk Jemelík: Vstříc 20. září

Hlasováním voličů dne 20.září 2024 se přiblíží vyřešení rebusu volby do Senátu v okrese Benešov, kte…