Sofie Chrtková: Mediální nenávist

22.11.2013 18:04 | Zprávy

Kam se hrabou komunisti před listopadem 1989 na nynější štvavou propagandu médií, kterým některé strany a osoby nevyhovují a potřebují je společensky zničit.

Sofie Chrtková: Mediální nenávist
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Předvádějí nám svět, jak si jej sami představují a jistě i žijí. Je to svět plný nenávisti, hašteření, omlouvání morálně propadlých politiků, kteří mají na svědomí devastaci našeho státu za 24 let. Na normálního člověka, žijícího v normálních podmínkách, chování médií působí, jako by to byly jen party psychicky narušených lidí bez kousku zdravého rozumu a normálního pohledu na svět. Práce se lží a štvavou propagandou poznamenává a nutně mění i osobnost. Stát psychopatických politiků, kterým slouží psychopatičtí redaktoři a novináři – to není náš svět, ale jejich.

Politickou zločinnost a diletantství média nekomentují, ale oslavují, z morálně propadlých politiků se stávají mediální superstar. Snaží se občanům a zvláště mládeži, vylíčit nemorální a zločinný systém jako jediný spravedlivý a hodný následování. Poctivá práce a morálka nejsou „in“ a jsou směšné, stejně tak solidárnost, soucit, empatie a ochrana slabších. Dokonce se neodsuzuje ani rasismus a xenofobie, ale naopak, pod komentáři k jednotlivým článkům se nechávají zcela záměrně a promyšleně vyjádření, pro které by osoba, vykřikující je na náměstích, byla trestně stíhána. Dnes však pouze - možná. Český rasismus a xenofobie je světem odsuzována, ale u nás mediálně podporována. Z médií čiší jen nenávist, lži nebo polopravdy. Pravda je upravená tak, že se stává prostřednictvím redaktora nebo novináře lží nebo pomluvou. Omlouváno je to tak, že „politik si musí tyto věci nechat líbit, protože je veřejnou osobou“.

Pravdu ano, ale lež a pomluvu nikoli.

Dehonestace p. Paroubka zdařile pokračuje. Byl zavražděn Houska, ale média okamžitě neopomenou sdělit, že p. Paroubek byl přítelem p. Kočky ml., který byl také zavražděn a p. Paroubek byl tomu přítomen. Podsouvá se zde občanům, že p.Paroubek se stýká s podsvětím nejhoršího kalibru a kdoví co je zač, čímž jeho dehonestace před volbami 2010 tímto byla „zcela oprávněná a morálně správná“. Pravda média nezajímá, hlavně že mohou nenávistně pomlouvat a štvát proti určité osobě. Mediálně „vděčnou“ osobou je nyní i prezident Zeman, proti kterému se vede také nenávistná a štvavá kampaň. Je jedno, jak kdo vnímá Zemana osobně, zda je mu sympatický či nikoli, ale média by měla být objektivní a slušná. Štvavá a mediální kampaň je ubohým nástrojem protivníků, kterým něco nevyšlo nebo kryjí a odvádějí pozornost od sebe a vlastních průšvihů, podvodů a zlodějen. Dr. Ráth byl okamžitě mediálně odsouzen již před rokem a půl, ačkoli dosud soudem pravomocně odsouzen nebyl. Jenže se to politicky hodilo a média měla tučné sousto, stejně jako s Kubiceho zprávou. Média skutečné zločince kryjí a oslavují a z politických odpůrců bez mrknutí oka zločince dělají, aniž by byli odsouzeni a vina byla prokázána. Zkrátka, politik je veřejnou osobou a musí si nechat všechno líbit, ovšem jak který a jak kdo, to nám spolehlivě určí jen česká média.

Proti pomluvám se těžko brání a mají dopad na život pomlouvaného ve všech směrech a nepodložené pomluvy slouží pouze k jeho společenskému zničení.

Pomluva se nedá považovat za pravdu, pokud se neprokáže opak a pomluva je oprávněně také zákonem brána jako odsouzeníhodná. Česká média mají však natolik dobré politické krytí, že se mohou pomluvami velmi dobře živit. Dokonce, jak se jeví, nic jiného neumějí a neznají¨, ničím jiným a podstatným se nezabývají. Jaký asi mají morální kredit osoby, živí-li se pouze lží, pomluvami, nenávistí a štvaním proti nežádoucím osobám? Náš český mediální svět je neskutečně odporný a plný hnusu, horší je, že proti tomuto hnusu nejsou někteří občané dostatečně imunní, neboť onen mediální hnus a sprostota je denně obklopují.

V hašteření na politické scéně se česká média přímo vyžívají, čímž záměrně odpoutávají pozornost od důležitých záležitostí státu a občanů. Pokud by česká média byla „zdravá“ a nezaměstnávala bezcharakterní osoby, schopné se podřídit a podporovat svět politických psychopatů, hašteření politiků, nenávist, pomluvy a štvaní, tak by mohla se stejnou vehemencí a náruživostí odsuzovat a pranýřovat politiky za jejich chyby, aroganci vůči občanům, pranýřovala by a odsuzovala dopady na občany, díky rozhodnutím neschopných a neodpovědných politiků. To by měla být skutečná úloha médií. Zatím se česká média chovají jako nevzdělaná, pomlouvačná a primitivní pouliční drbna, což je i vizitka českých politiků!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Pár nápadů pro Síkelu

15:16 Zbyněk Fiala: Pár nápadů pro Síkelu

Partnerství je dobré, pokud se jím nemyslí drancování.