Viktor Portele: Nová Ves u Chrastavy dostala dárek k Vánocům

21.12.2016 19:17 | Zprávy

Je to až neuvěřitelné, že se to povedlo. Dvacet let se nic nedělo a objekt bývalé pily chátral a postupně se stával čím dál tím nebezpečnější pro své okolí a hlavně pro malé děti.

Viktor Portele: Nová Ves u Chrastavy dostala dárek k Vánocům
Foto: commons.wikimedia.org/Pavel Hrdlička
Popisek: Obecní úřad v Nové Vsi u Chrastavy

O objekty v rozsahu několika hal, bývalého objektu katru, obytné vily a okolního příslušenství se v dobách minulých nikdo nestaral a jen se čekalo a nikdo nevěděl na co.

Změnu přinesl nový přístup ministerstva financí. Na základě snahy vedení obce, které se přímo prostřednictvím místostarosty obrátilo s konkrétním privatizačním záměrem na využití předmětného objektu na Ministerstvo financí. Po několika jednáních se věc dala do pohybu.

Sešel se rok s rokem od zahájení našeho záměru a objekt byl předán do vlastnictví obce Nová Ves. Osobní návštěva a symbolické předání objektu náměstkem ministerstva financí Ondřejem Závodským v den rozsvěcení vánočního stromku v naší obci bylo krásným dárkem i pro naše spoluobčany za což děkujeme.

Dnes je vše ve stavu, kdy se celý objekt musí zbourat, protože nelze již nic z těchto objektů zachránit nebo opravit. Je však velkým přínosem pro vzhled a bezpečnost obce, že se konečně s objektem bude něco dít. Stávající stav objektů se musí znovu posoudit a připravit projekt na realizaci našich záměrů.

Nyní je na nás získat prostředky na realizaci na vybudování oddychového a sportovní centra s širokým využitím pro děti, rekreační sporty, dobrovolné spolky. Počítáme s možností konání různých soutěží a kulturních akcí s využitím i pro pořádání akcí v rámci příhraniční spolupráce s přáteli z Polska a Německa.

Za obec Nová Ves

Viktor Portele

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Lepenovci míří k absolutní většině

15:57 Zbyněk Fiala: Lepenovci míří k absolutní většině

Drtivá výhra Národního sdružení v prvním kole parlamentních voleb a nejistá spolupráce centristickýc…