ODS: Obyvatelé města by měli jasně vědět, kdo jim ve skutečnosti vládne

19.03.2013 6:26

Tiskové prohlášení OS ODS Ústí nad Labem

ODS: Obyvatelé města by měli jasně vědět, kdo jim ve skutečnosti vládne
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Oblastní sdružení ODS Ústí nad Labem oceňuje nabídku, kterou na posledním jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem přednesl předseda OVV ČSSD a radní Arno Fišera na převolení kontrolního výboru zastupitelstva.

V Ústí nad Labem bývalo v době vlády ODS zvykem, že kontrolnímu výboru předsedal zástupce opozice, což se v tuto chvíli neděje. Kontrolní výbor ovládá KSČM, která je de facto součástí koalice ČSSD, TOP 09 a dvou volně pendlujících zastupitelů. ODS je spolu se SZSP jedinou opozicí v Zastupitelstvu města Ústí nad Labem, a proto jsme přesvědčeni, že bychom měli mít zastoupení v kontrolním výboru. Jedině tak budeme mít možnost podrobně kontrolovat chod města a nahlížet do zakázek současného vedení magistrátu, které budí pochyby.

Zároveň si myslíme, že by se mělo změnit i složení finančního výboru zastupitelstva, ale i komisí, které jsou poradním orgánem rady města. Po převratu, který před rokem provedla ČSSD s TOP09 s otevřenou podporou komunistů, byli naši zástupci bez jakéhokoli vysvětlení odvoláni. Mnohé komise téměř nefungují a nevykazují jakoukoli činnost.

ODS má dostatek kvalitních zastupitelů a odborníků, kteří daným problematikám rozumí a chtějí se jim věnovat.

Věříme proto, že k převolení výborů a komisí dojde nejpozději na příštím zasedání zastupitelstva.

OS ODS Ústí nad Labem vyzývá radu města, tj. i vrcholné představitele města, k rezignaci. V současném složení nemá rada mandát k tomu, aby toto město vedla. Situace v zastupitelstvu se od komunálních voleb v roce 2010 výrazně změnila. ODS považuje za poctivé, aby celá rada města, i s primátorem, odstoupila a znovu se ucházela o hlasy zastupitelů, aby bylo občanům a koneckonců i zastupitelům zcela jasné, na jakém půdorysu je vláda města postavena. Příkladem je účast tří zastupitelů, kteří nyní nejsou v žádném klubu zastupitelů.

ODS žádá, aby nově zvolená rada města, dojde-li předtím k odstoupení rady, nebo alespoň rada stávající přednesla občanům a zastupitelům své programové prohlášení, neboť program vycházející z původní koaliční smlouvy pozbyl již v březnu 2012 platnosti.

Pro ODS je vládnutí s podporou komunistů nepřijatelné a k podobné spolupráci se nikdy nesníží. Obyvatelé města by ale měli jasně vědět, kdo jim ve skutečnosti vládne.

Radim F. Holeček
předseda OS ODS Ústí nad Labem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …