Sobotka (ČSSD): Bendl ministrem zemědělství? Hodně špatný vtip

05.10.2011 19:34 | Zprávy

Případné jmenování Petra Bendla do čela ministerstva zemědělství, o kterém se v současné době spekuluje v médiích i uvnitř ODS, bude zřejmě většina veřejnosti a nepochybně také většina českých a moravských zemědělců pokládat za Nečasův velmi špatný vtip.

Sobotka (ČSSD): Bendl ministrem zemědělství? Hodně špatný vtip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Poslanec Bendl se v oblasti zemědělství nikdy veřejně neangažoval, o agendě ministerstva s vysokou pravděpodobností nic neví, byl hejtmanem a po té krátkou dobu ministrem dopravy. Jeho hlavním předpokladem pro výkon funkce ministra zemědělství je tak v očích premiéra nejspíše fakt, že je předsedou středočeské organizace ODS a protivníkem bývalého předsedy poslaneckého klubu ODS Tluchoře. To je ale z pohledu dobrého vedení ministerstva zemědělství opravdu málo.

Právě způsob fungování Petra Bendla v čele Středočeského kraje budí v souvislosti s jeho návratem do vlády největší obavy. Bendl byl iniciátorem překotného a netransparentního prodeje středočeských nemocnic, které dodnes provází řada nevyjasněných podezření. Nemocnice se staly předmětem řady následných majetkových spekulací, na nichž se podíleli i představitelé ODS. S nástupem Petra Bendla do čela ministerstva zemědělství roste riziko toho, že podobným nezodpovědným a podezřelým způsobem, jako s nemocnicemi ve středních Čechách, může být nyní nakládáno s mnohamiliardovým státním majetkem, se kterým disponuje tento resort. V případě Petra Bendla totiž nemusí nutně platit, že z pytláka je nejlepší hajný.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Více:
Potvrzeno. Bendl bude ministrem. Už zítra odpoledne

##PROFIL 252##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

11:05 Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

Část EU, kde často nesněží, nutí druhou část EU, aby platila do rozpočtu víc. Je to fér?