Vaňhová (ČSSD): Centrální registr vozidel – memento současné vlády

29.07.2012 21:54

Situace okolo nového centrálního registru motorových vozidel se dostala do stavu, kdy i velice bohatému českému slovníku docházejí odpovídající výrazy.

Vaňhová (ČSSD): Centrální registr vozidel – memento současné vlády
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

Dnes už asi nikdo nevěří slibům, že už zítra bude vše v pořádku. Protože opět nebude, problém je daleko hlubší a s daleko zásadnějšími dopady, než se mohlo na počátku zdát.

To, co mohlo být ještě před několika týdny spíše tragikomické, se dnes jeví ve zcela novém světle. Nový centrální registr vozidel se již stal mementem současného vládního stylu. Už ani není podstatné, zda odstoupí či neodstoupí ministr dopravy. Podstatné je, jak se vládní sliby a každodenní realita neustále vzdalují. Pár příkladů z ústeckého kraje - neplněné sliby pro Šluknovsko, snižující se finance pro sociální služby v kraji nebo klesající počet policistů. V tomto světle, kdy stát nedává peníze na dlouhodobě a vážně nemocné (např. hospic v Litoměřicích) nebo podceňuje napětí v sociálně vyloučených lokalitách, se problémy s registrem vozidel jeví jako méně podstatné, zato však příznačné.

Vláda před několika dny přečkala hlasování o vyslovení nedůvěry. Jak by však s důvěrou uspěla u obyčejných lidí?

Jan Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Vaňhová

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sláma (Trikolora): Občane nevolíš, zaplatíš!

18:14 Sláma (Trikolora): Občane nevolíš, zaplatíš!

Blíží se nám volby do Evropského parlamentu, instituce velmi vzdálené až pro mnohé neuchopitelné, má…