Zelení a KDU-ČSL: V Praze nové volby

24.11.2011 21:03 | Zprávy

Strana zelených a KDU-ČSL požadují v Praze nové volby. Po roce chaotického vládnutí dvou poražených stran ztrácí ODS i ČSSD mandát v Praze vládnout. Neexistuje důvěryhodná koaliční varianta, která by znamenala obrat k lepšímu.

Zelení a KDU-ČSL: V Praze nové volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

"Chceme v Praze nové volby. Jakákoli koaliční varianta nemá jasný mandát veřejnosti. Praha může upadnut do ještě většího chaosu, než tomu bylo v minulém roce. Rozpočtová situace města si žádá konsensuální politiku s jasným mandátem a vizí, ne donekonečna se opakující spory a handrkování," navrhuje nové volby předseda pražských Zelených a bývalý radní Petr Štěpánek.

„Reprezentace města ztratila i poslední zbytky důvěry občanů Prahy. Současné dění na radnici ukazuje, že zastupitelé nejsou schopni sestavit takovou koalici, která by byla schopna důvěryhodně řídit město, a to v situaci, kdy Praha čelí vážným ekonomickým problémům. Osobní zájmy a rozepře by měly ustoupit zájmům občanů a o věrohodné reprezentaci města by měly rozhodnout nové volby," sdělil člen předsednictva pražské KDU-ČSL a bývalý zastupitel města Marián Hošek.

Více:
A je vymalováno: Svoboda porazil Šťastného, primátoruje s TOP 09


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Máme společný zájem v oblasti modulárních reaktorů

21:02 Premiér Fiala: Máme společný zájem v oblasti modulárních reaktorů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s jihokorejským prezidentem.