Západ nás podvedl? Zdeněk Zbořil vytáhl zapomenutý dokument. Došlo i na Noru Fridrichovou a Kalouska

18.02.2019 7:38 | Zprávy

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA Už v roce 1994 vyšla v Německu studie o „podvedené střední a východní Evropě“, dodává politický analytik Zdeněk Zbořil k úvahám o tom, zda jsme pro Západ zdrojem zisků a dividend. Věnuje se též faktu, že redaktorka ČT Nora Fridrichová podpořila ostře „proevropské“ hnutí, a zamýšlí se i nad dalším osudem Miroslava Kalouska.

Západ nás podvedl? Zdeněk Zbořil vytáhl zapomenutý dokument. Došlo i na Noru Fridrichovou a Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Zbořil

Premiér Andrej Babiš nedávno pronesl v Bratislavě za přítomnosti Angely Merkelové slova, která začala kolovat po sociálních sítích. Upozornil západní Evropu, že ze zemí V4 proudí jejím směrem desítky miliard dividend čili není pravda, že jen pobíráme dotace a nic nenabízíme. Je správné srovnávat dotace, které nám EU dává, s tím, že západní vlastníci od nás odvádějí zisky?

Už se stalo něco podobného v Polsku a v Maďarsku a Andrej Babiš není v tomto ohledu solitérem. Snad bylo dobré, že to zaznělo na fóru, o kterém si mnozí myslíme, že bylo svoláno proto, aby zde byli ti neposlušní napraveni. A pokud jde o toto přerozdělování – jak dlouho jsme byli právě ze Západu poučováni, že to byla smrtelná nemoc RVHP, na kterou tato Rada („Sovět“) skutečně zemřela? Už v roce 1994 vyšla v SRN studie o „podvedené střední a východní Evropě“, kterou jsme ve své transformační velikosti přehlédli, a teď se nám to vrací. Koneckonců i ta velká Evropa je hlavně o penězích a o optimálním zdanění, o kterém nerozhoduje „neviditelná ruka“, ale evropské sověty a komisaři (když si jejich jména přeložíme, jako George Soros, do ruštiny). 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební porážka ČT. Vnucování kandidátů, podivná náhoda s Nerudovou, všímá si Best

20:16 Volební porážka ČT. Vnucování kandidátů, podivná náhoda s Nerudovou, všímá si Best

Evropské volby v Česku podle politického pozorovatele Erika Besta neznamenají jen prohru vládních st…