„I kdybyste měli chcípnout hlady,“ říkají nám. Kovářová před finále voleb přitvrdila

29.09.2022 11:18 | Rozhovor

„Je to nějaký nový typ davového šílenství nebo nějakého kultu fanatické sekty. Argumenty nehrají roli. My vám to podnebí vylepšíme, i kdybyste měli chcípnout hlady nebo zimou,“ říká kandidátka do Senátu a advokátka Daniela Kovářová. Bývalá ministryně spravedlnosti, prezidentka Unie rodinných advokátů a nezávislá kandidátka do Senátu za Plzeň-jih chce uchránit normální svět a zabránit likvidaci rodiny a potlačování svobody slova.

„I kdybyste měli chcípnout hlady,“ říkají nám. Kovářová před finále voleb přitvrdila
Foto: Archiv VR
Popisek: JUDr. Daniela Kovářová

V CNN Prima News jste se názorově střetla se starostou Přeštic Karlem Naxerem (TOP 09) ohledně energetiky i vládních kroků v době krize. Byla jste celkem rázná ve svých postojích, jak výměnu zpětně hodnotíte?

Hodnocení nechám na voličích. Já si řekla své a můj protikandidát z vládní TOP 09 odrecitoval pár předepsaných frází.

Mimo jiné jste řekla, že vláda nedokáže přiznat pravdu a pojmenovat realitu – tedy, že hlavní důvod energetické krize je sebevražedný Green Deal, emisní povolenky a další nástroje, které s emisními povolenkami souvisejí. I kdyby byla realita pojmenována, Green Deal prosazuje Evropská unie a zatím se nezdá, že by od svého záměru ustupovala. Jak si to vysvětlujete?

Je to nějaký nový typ davového šílenství nebo nějakého kultu fanatické sekty. Argumenty nehrají roli. My vám to podnebí vylepšíme, i kdybyste měli chcípnout hlady nebo zimou.

Co se s tím dá dělat?

Prvním krokem musí být najít odvahu říkat pravdu. Druhým: Přestat si sebevražedně ničit domácí fungující energetické zdroje. 

Zmínila jste, že koaliční strany šly do voleb se záměrem změny, ta ale podle vás není vidět. Jak by podle vás měla vypadat?

Myslela jsem to jinak. Změn je naopak až moc. Já změny nechci, já chci uchránit normální svět. Nechci změny v podobě šedesáti pohlaví, likvidace rodiny, potlačování svobody slova, inflace, energetické drahoty, ekofanatismu a všeho toho bruselského smetí. 

Co byste ráda prostřednictvím Senátu, pokud uspějete v druhém kole, změnila vy? A jak na to vzhledem k jeho omezeným pravomocím? 

Nejsou zas tak omezené, jen nevyužívané, protože Senát je okupován silami vládní moci. Je třeba vyměnit jeho složení, aby se konečně stal protiváhou vládní moci.

Pětikoalice také hovoří o tom, že dostatečné kroky na pomoc Čechům dělá, ale špatně komunikuje. S tím by měla pomoci nová kampaň. Co vy na to?

Vypnete někomu proud, plyn, zdražíte potraviny a znehodnotíte úspory, ale hlavním problémem je, že to lidem špatně vysvětlujete? Hnusná břečka zůstane hnusnou břečkou, i když ji nalijte do drahého porcelánu.

Vláda schválila snížení nutné teploty na pracovištích i v učebnách. Jde o správný krok?

Někdo nám snad ukradl naše uhlí? Vypnul jaderné elektrárny? Zdražování energie je umělé a úmyslné, má nás dovést k tomu, abychom museli šetřit, aby bylo za sto let o stupeň chladněji.

Jak jako bývalá ministryně spravedlnosti vnímáte nyní probíhající soud s Andrejem Babišem kvůli dotaci pro Čapí hnízdo?

Ať soud soudí a ať vynese spravedlivý rozsudek. Ale vyřvávání pod okny soudu je odporné, je to pokus o lynč, ne o spravedlnost.

Jste na sociálních sítích obviňována, že schvalujete sexuální obtěžování. Chcete se k tomu vyjádřit?

Ráda to uvedu na pravou míru. Sexuální obtěžování je totiž přirozené chování mužů a žen, které vymyslela příroda kvůli rozmnožování. Kdyby nebylo sexuálního obtěžování, nikdo z nás by nebyl na tomto světě. V různých kulturách v umných společenstvích se namlouvací rituály odehrávají různě a někdo je může posuzovat jako zdvořilé nebo nezdvořilé. Ale všechny vedou k jednomu cíli a já doufám, že nikdy nebude sexuální chování kriminalizované.

Právo má stíhat jenom naprosté excesy a násilníky, kteří překročí jasně stanovenou hranici. Pokud někomu vadí vtip nebo plácnutí přes zadek, musí si to vyřešit sám, protože takové chování žádný zákon nevyřeší. Pokud budeme trestat namlouvací rituály, způsobíme tím vztahové problémy mezi muži a ženami. Koneckonců už dnes si mladé dívky stěžují na pasivitu chlapců.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

19:48 Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

„Rozčarování z EU narůstá. Volby třeba na Slovensku anebo v Nizozemsku to jasně prokazují,“ říká pub…