Paní inženýrko, máte velkou praxi v zemědělství a potravinářství, co říkáte na naši současnou potravinovou soběstačnost? Jak vysvětlit její pokles postupně od roku 1989? A co to pro ČR může do budoucna znamenat?
Potravinovou soběstačnost vnímám jako nedostatečnou a pro ČR v tomto směru až ohrožující.
Dříve jsme byli soběstační v základních potravinách. A ještě jsme vyváželi základní potraviny mírného pásma, které jsme produkovali v opravdu perfektní kvalitě. Nestalo se nám, že bychom měli nějaké problémy, co se týká antibiotik, hormonů nebo látek, které nejsou běžně součástí potravin. A toto je kupříkladu jedna z věcí, která se v současnosti zásadně změnila, a to v případě dovozů.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: David Hora