Lhoťan: To se na veřejnost nedostane. Ohrožení v ČR. Britský premiér je p*rchant

08.08.2024 10:40 | Rozhovor

Podle zprávy Federace židovských obcí za rok 2023 v Česku vzrostly antisemitské nálady. Jedním z rizikových míst má být i mešita v pražských Kyjích. „Jsem přesvědčen, že v českých mešitách se dlouhodobě a nepokrytě hlásá českým muslimům, že židé jsou nepřátelé,“ říká publicista Lukáš Lhoťan. On sám pomohl před lety podobný případ odhalit. Nepokoje sílí i v Británii po vraždě tří malých holčiček. Britský premiér Keir Starmer je podle Lhoťana „parchant, který se sice tváří, jak se bude prosazovat právo a pořádek, ale ve skutečnosti jím řízený stát vysloveně brutálně potlačuje jakýkoliv odpor, i nenásilný, k politice multikulturalismu.“

Lhoťan: To se na veřejnost nedostane. Ohrožení v ČR. Britský premiér je p*rchant
Foto: David Daniel
Popisek: Lukáš Lhoťan

Federace židovských obcí ve výroční zprávě za rok 2023 varuje, že i v české společnosti narostly antisemitské nálady. Jedním z rizikových míst má být i pražská mešita v Kyjích, kde mají probíhat kázání na podporu Gazy a Palestiny. Souhlasíte s tvrzením FŽO?

Ano, souhlasím. Ono je dost těžké odlišit, co je antisemitismus a co je oprávněná kritika Izraele, ale v případě pátečních kázání v českých mešitách jsem přesvědčen, že se tam dlouhodobě a nepokrytě hlásá českým muslimům, že židé jsou nepřátelé, což má původ v některých interpretacích koránu, a také se propaguje cíl zničení státu Izrael. 

Ale toto se na veřejnost většinou nedostane. V případě mešity zvané lidově Mešita na Černém Mostě se to na veřejnost dostalo jen díky Muslimské obci v Praze, která jejich kázání zveřejňuje na svém webu a v roce 2023 ještě ona kázání neprocházela cenzurou, takže se v nich objevovaly kontroverzní pasáže, na které upozornila i Federace židovských obcí ve své zprávě o antisemitismu za rok 2023. Obdobně na tato nenávistná kázání z roku 2023 upozornil již v lednu deník DNES a po jeho reportáži začala být evidentně zveřejňovaná kázání z pražské mešity cenzurovaná, takže se tam již kontroverzní pasáže o židech a Izraeli neobjevily, ale to neznamená, že v prostorách mešity se ta nenávist přestala kázat. Nejspíše se káže dál a pouze se to již nezveřejňuje pro českou veřejnost.

Mimochodem už před 23 roky zveřejnil varování před islámským extremismem a radikalismem v české komunitě tehdejší ředitel Židovského muzea v Praze Leo Pavlát v článku nazvaném „Náboženská tolerance je nedělitelná“, kde uvedl již tehdy důkazy o tom, jak se v pražské muslimské komunitě káže nenávist k židům. 

A před skoro dvaceti léty natočil infiltrátor v pražské mešitě skrytou kamerou, jak kázali při přednášce muslimům, že sebevražední útočníci na izraelské civilisty jsou jako Jan Palach.

Od 7. října, kdy palestinští teroristé zaútočili na izraelský hudební festival a přilehlé osady, podle zprávy FŽO výrazně vzrostl počet antisemitských článků a dalšího nenávistného obsahu na internetu. Zvedá se podle vás vůči židům v naší zemi nějaká vlna nenávisti? A pokud ano, odkud?

Ano, zvedá se a sílí. Podle mne je už velmi slabý antisemitismus motivovaný starými důvody a teoriemi o snaze židů ovládnout svět. Takové teorie dnes již zastává stále méně Čechů, ale velmi sílí nenávist k židům v důsledku toho, co se děje v Pásmu Gazy a je tak záležitostí hlavně levicové části společnosti a propalestinských aktivistů. Ale mezi lidmi v České republice někteří aktivisté propagují teze, že žid = Izraelec, což souvisí s tím, že Izrael se prezentuje jako nacionalistický stát židovského etnika, v němž se toleruje život menšin, ale stát jako takový není neutrální, ale je otevřeně židovský a prosazující židovství. Proto to zlé, co dělá Izrael, je automaticky stahováno na všechny židy. A tím, jak se v České republice zrychluje rozrůstání muslimské komunity a její vliv na společnost, tak roste i nenávist k židům.

Vždyť o tom hovoří i již zmiňovaná zpráva Federace židovských obcí:

„Počty antisemitských incidentů vycházejících z islamismu se v letech 2019–2021 pohybovaly v řádu jednotek. V roce 2023 FŽO evidovala 212 incidentů, ve srovnání s rokem 2022 jde o nárůst ve výši 381,82 %. Islamismus tak byl vůbec nejrychleji rostoucí ideologickou motivací protižidovské nenávisti.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Jan Novotný

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

V jednom mají ti muslimové pravdu,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 08.08.2024 12:15:55
USA a Evropa, resp. EU jsou skutečně v nejhorším společenském stavu za posledních 200 let. Ovšem zavinily si to samy. Jen se podívejme, kdo tam v posledních letech vládne, jaké jsou prosazovány sebevražedné ideologie, jak zvláště EU rezignovala na svoji bezpečnost a obranu a jak, opět zvláště EU, naskočila na vlnu klimanáboženství, ničícího její průmysl. Jak je západní společnost rozeštvávána progresivistickými médii, jak jsou do vedoucích politických funkcí dosazovány naprosto neschopné loutky. Západní společnost připomíná staréhu vypelichaného, kulhajícího lva, který se svoji smrt rozhodl urychlit tím, že dobrovolně nakráčí do smečky hyen a nechá se bez odporu sežrat. .

|  13 |  0

Další články z rubriky

Palivo zdraží, Češi méně nakoupí a Putin utrpí? Bude to jinak. Zbořil potopil Dvořáka

20:35 Palivo zdraží, Češi méně nakoupí a Putin utrpí? Bude to jinak. Zbořil potopil Dvořáka

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA Způsobí vyšší ceny a menší spotřeba fosilních paliv ve střední Evropě vážné š…