Proti poplatkům ČT: Tisíce lidí za dva dny. Petr Štěpánek řekl, co bude dál

18.08.2024 18:20 | Rozhovor

Co je vlastně iniciativa „Nekrm hydru“? A co říká na hrozící trestní oznámení? I o tom mluví v rozhovoru první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek. Řekl také, co si myslí o zrušení pořadu 168 hodin. V souvislosti s kritikou předvolební kampaně SPD, Trikolory a PRO nešetřil Jiřího Pospíšila a připomněl zrušení koncertu Anny Netrebko. Kritická slova padla i na hlavu vládního zmocněnce pro strategickou komunikaci Otakara Foltýna. Nechybí ani výzva vládě.

Proti poplatkům ČT: Tisíce lidí za dva dny. Petr Štěpánek řekl, co bude dál
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek

Podle Trikolory, ale i podle vašeho názoru, je „potřeba zrušit televizní i rozhlasové poplatky“. Proč?

Televizní a rozhlasové poplatky je potřeba zrušit, protože jsou neefektivní, neboť jejich nemalá část se cestou poztrácí a do televize či rozhlasu vůbec nedoputuje. Dále, protože jsou iracionální, neboť ve zcela změněných podmínkách praktikují model z první poloviny minulého století. A v neposlední řadě, protože jsou asociální, neboť v poměru ke svým příjmům platí nejvíce ti nejchudší. Trend opouštění tzv. koncesionářských poplatků můžeme sledovat v celé Evropě, naposledy na Slovensku. Fialova vláda jde zcela opačným směrem, když poplatky naopak navyšuje.

Můžete našim čtenářům blíže vysvětlit, co vlastně je iniciativa Nekrm hydru?

Česká televize není tím, čím by dle zákona měla být! Má poskytovat objektivní, ověřené, ve svém celku vyvážené a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů, má přispívat k právnímu vědomí obyvatel České republiky a má také dbát na to, aby ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech nebyla jednostranně zvýhodňována žádná politická strana nebo hnutí.

Česká televize tato zákonná ustanovení dlouhodobě nedodržuje. Ve svém zpravodajství a publicistice naopak preferuje pouze jeden ideový a politický směr a jeho protagonisty ve svém vysílání zvýhodňuje. Nositelé jiných názorů jsou naopak selektováni, ostrakizováni, dehonestováni a stigmatizováni. Suma sumárum: Česká televize není nezávislým informačním zdrojem, nýbrž propagandistickým nástrojem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Ing. Zbyněk Stanjura byl položen dotaz

Peníze pro církve

Proč, když nejsou peníze, musí se snižovat důchody, nepřidá se na platy do školství, jste zvedali podle inflace odvody církvím? A prč jste si vůbec zvedali platy podle inflace, když platy ani důchody jste podle inflace nezvedli?? Ba naopak, přizpůsobili jste si zákony?? Můžete prosím odpovědět voli...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Myslím, že by jedna nejmenovaná guma měla přijmout "coming out", Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 18.08.2024 19:07:10
a smířit se se svou sexuální orientací, protože neprojevuje chlapské chování, ale chlapácké, plné silných řečí a nikde nic. Ještě pořádně nezačala svoji práci a už se hašteří s každým jak stará Blažková na pavlači, vydává soudy s kým se bavit bude a nebude, aniž by někdo takový vůbec měl zájem s ním diskutovat, ještě chybí dupnout si nohou. Je to chování příznačné pro bakinghemy, kteří se ještě nesrovnali sami se sebou, takhle se hádával a hašteřil bojovný Ernst Rohm s Hitlerem, například. Pak dopadl blbě. Nejsem psycholog, ale ten nepřirozený tlak na "mužství" v projevech a činech té gumy se jeví jako silně pokrytecký. Co se týče té hnusné bedny plné ošklivých, uječených, nepříjemných, ulhaných a jednostranných komentátorů, reportérů a dalších profesí za naše peníze, pan Štěpánek má recht, je nejvyšší čas tyhle lidi odstavit a nahradit někým, kdo chápe objektivitu poněkud šířeji, než striktní plnění zájmů Pětikoalice, především TOP. Když vidím, jak Moravec mluví se zástupci TOP hlasem mazlivým a na oponenty štěká, "vovinují" mě mrákoty. Děs!

|  9 |  0

Další články z rubriky

Rakušan si může oddechnout. Protest policistů nebude. Ale připravení jsou pořád

20:50 Rakušan si může oddechnout. Protest policistů nebude. Ale připravení jsou pořád

Před Úřadem vlády bude i od nejbližšího pondělí klid. Policisté si rozmysleli svůj avizovaný protest…