Zvrácenost, hnus, úchylky. Západ nemůže přežít. Na výběr podle Foldyny bude islámská nebo ruská sféra

29.07.2024 18:18 | Rozhovor

Západ je dnes podle poslance SPD Jaroslava Foldyny společností, kterou definuje zvrácenost, fascinuje ji hnus a úchylky. Pokud se Západ nevzpamatuje, nemůže přežít. Bude pohlcen muslimským světem s tím, že jeho části možná spadnou do ruské sféry vlivu. „Myslím, že o tu ruskou část pak bude mezi lidmi docela rvačka,“ říká.

Zvrácenost, hnus, úchylky. Západ nemůže přežít. Na výběr podle Foldyny bude islámská nebo ruská sféra
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jaroslav Foldyna

Premiér Fiala podepsal s prezidentem Zelenským bezpečnostní dohodu mezi Českem a Ukrajinou. Co tomu říkáte?

Že by mě zajímalo, zda to, že nám v den podpisu Ukrajina vypnula dodávky ropy, je součástí té dohody – třeba v nějakém jejím dodatku, anebo je to od Ukrajinců jen takový malý přátelský bonus.

Vypnula je přece jenom Slovensku a Maďarsku.

Jednak je ropovodem Družba zásobována i ČR, a jednak velká část PHM u našich benzinek pochází ze slovenských a maďarských rafinérií. Naše výroba ani zdaleka nedokáže pokrýt naši spotřebu.

Ještě se vraťme k obsahu česko-ukrajinské bezpečnostní dohody.

Myslíte, že má smysl, zabývat se papírem, který vznikl jen proto, že se jeden sluha pokouší vlézt do zadku druhému sluhovi, doufaje, že se tak zalíbí jejich společnému pánovi?

Jde přece o dokument, který podepsal prezident a premiér.

I prezident, i premiér může být sluha.

Utíkáte od obsahu dohody. Četl jste ten dokument?

Četl, ale získal jsem ho neoficiální cestou. Oficiálně nám vláda zatím nic nedala.

Je v něm něco, co se vám na něm líbí, něco užitečného?

Jistě. Například to, že má platit deset let. Taky to mohlo být „na věčné časy a nikdy jinak“.

Nic dalšího už se vám na té dohodě nelíbí?

Ale kdepak, je v ní spousta humorných pasáží.

Například?

Pobavilo mě například, že ČR bude podporovat Ukrajinu „neochvějně“, což ve spojení s panem Petrem Fialou a s ministrem-dítětem Lipavským působí velmi komicky. „Hybridní hrozby“, „dezinformace“ či „inkluzivní reformy“ jsou dnes takříkajíc v základní výbavě, takže nechybí ani tady, ale, snad aby byla atmosféra Černých baronů skutečně dokonalá, došlo dokonce i na legendární „boj proti imperialistům“. Podobných perel je tam celá řada, a jestli vojín Jasánek nebyl smyšlenou postavou, tak je jasné, že jeho potomek sedí ve Strakovce a píše, seč mu jeho chabé fyzické i duševní síly stačí. 

Víte, já jsem celý ten dokument zprvu bral vážně, ale když jsem se z něj dozvěděl, že Ukrajina, a nyní cituji, „je oddaná demokracii, právnímu státu, úctě k lidským právům a svobodě sdělovacích prostředků“, a že „ukrajinské orgány zajistí, aby podpora poskytovaná na podporu a rekonstrukci byla využívána efektivně, transparentně a odpovědně“. Čili jsem pochopil, že text, který mám k dispozici, je buď falešný, nebo je výsledkem hodně obskurního večírku, na němž hlavní roli hráli pan Fiala, pan Zelenskyj, možná také tajemná Kristýna, ale hlavně nějaké hodně divné drogy, anebo že si z nás pan Fiala s panem Zelenským zkrátka jen dělají pr*el. 

Ať už ale platí kterákoli ze zmíněných variant, tak se tou slátaninou nehodlám zabývat. Doufám jen, že to podobně vyhodnotí i v Kremlu, protože jinak nám všem ti dva šašci na záda namalovali terč – a teď tupě civí na to, co se bude dít. S terčem se to ale má tak, že se do něj většinou nakonec někdo strefí… Ale to by vlastně Rusům taky nedávalo smysl, protože pokud je ten text pravý a budeme-li my ho skutečně dodržovat a pokud opravdu zavedeme opatření v rámci našeho slavného Green Dealu, tak tu všichni – samozřejmě s bojovou písní na popraskaném retu a za laskavého dohledu plukovníka Foltýna – pojdeme hlady. Takže; proč plýtvat municí?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radim Panenka

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Foldyna, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusealesia , 30.07.2024 8:46:28
opět pravdivé zhodnocení dění ve světě

|  7 |  0

Další články z rubriky

Včera pohrdali, teď se o „lůzu“ starají. Vidlák si nemyslí, že povodně pětikoalici pomůžou

18:01 Včera pohrdali, teď se o „lůzu“ starají. Vidlák si nemyslí, že povodně pětikoalici pomůžou

Kolem povodňové situace létá spousta obvinění, že ji chtějí politici zneužít ke svému prospěchu ve v…