Andrej Babiš očištěn u soudu od obvinění z estébáctví. Kalousek vystoupil v ČT a ministr financí ho hned srovnal

26.06.2014 13:51 | Zprávy

Bratislavský soud očistil českého ministra financí Andreje Babiše (ANO). Prý nespolupracoval s StB. Informuje o tom Česká televize. Andrej Babiš byl prý veden neoprávněně. Miroslav Kalousek (TOP 09) si o tom myslí své. Vyjádření poskytl i sám Andrej Babiš (ANO).

Andrej Babiš očištěn u soudu od obvinění z estébáctví. Kalousek vystoupil v ČT a ministr financí ho hned srovnal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Soud na Slovensku jasně řekl, že Andrej Babiš nebyl vědomým spolupracovníkem StB. K verdiktu dospěl mimo jiné i proto, že v jeho prospěch svědčili i bývalí spolupracovníci StB. Své k tomu řekl i Babišův předchůdce ve funkci ministra financí Miroslav Kalousek (TOP 09). „Rozhodnutí soudu je třeba respektovat, ale to nic nemění na tom, co si skutečně myslíme,“ prohlásil za sebe a své kolegy Kalousek. Spis Andreje Babiše byl podle exministra vykastrován a záleží jen na tom, zda se části z něj ztratily nebo je někdo ukrývá pro případ, že by např. chtěl českého ministra vydírat. První místopředseda TOP 09 k tomu navíc dodal, že česká vláda pravděpodobně nepadne, ale nepadla by, aby kdyby soud rozhodl opačně.

K rozsudku se vyjádřil i ministr Babiš. „Já jsem verdikt očekával,“ prohlásil v přímém přenosu. Jako pracovník zahraničního obchodu byl StB sledován, ale rozhodně s ní nespolupracoval. „Já jsem vypracoval analýzy, kde jsem přesvědčoval StB, že nemůžeme dovážet fosfáty ze Sýrie, protože jsou prašné, ale tenkrát jsem je nepřesvědčil,“ poznamenal k tomu dále Babiš. Na adresu Miroslava Kalouska poznamenal, že někdejší vládní strany neměly vlastní program, takže ODS i TOP 09 stavěly na programu „Antibabiš“.

ParlamentnímListům.cz Babiš řekl, že omluvu od Kalouska a dalších, kteří ho označovali za estébáka, neočekává.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

17. listopad

Dobrý večer, pane Zdechovský, chci se zeptat, jak se díváte na prohlášení našeho vrcholného politika, cituji: Ne každý názor musíme respektovat a ne každý názor je stejně "hodnotný"? 35 let po revoluci je schopen toto říci do rozhovoru nás premiér? Opravdu? Svůj názor raději vyjadřovat nebudu, ale ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…