Před krajským úřadem rozbili v úterý večer oranžový stan sociální demokraté. Na setkání s občany jako první dostal slovo předseda vlády Bohuslav Sobotka, který přijel do Olomouce podpořit kandidáty do Senátu a komunálních voleb. „Dnes jsem v Olomouckém kraji celý den. Setkal jsem se s občany v Přerově a v Uničově,“ upozornil premiér, který požádal o podporu kandidátů sociální demokracie. „Pamatuji si dobře, že před čtyřmi lety v Olomouci ČSSD vyhrála. Získala nejvíce hlasů od občanů, ale byla odsunuta do opozice, protože se tu dohodly pravicové strany v čele s ODS a ignorovaly skutečnost, že to měla být ČSSD, kdo měl mít šanci nominovat v Olomouci primátora. Je potřeba, abychom věci dotáhli do konce,“ dodal s tím, že město by si zasloužilo právě vládu ČSSD.
Sobotka má v plánu oslovovat voliče v republice
Premiér bude před volbami cestovat. „Myslím si, že by bylo špatné, kdyby se premiér, poté, co vyhraje volby a sestaví vládu, zavřel ve Strakově akademii a mezi lidi nešel,“ uvedl Sobotka. Celé září a začátek října tak předseda vlády využije k tomu, aby projel celou Českou republiku. „Zajímá mě, jak lidé novou vládu hodnotí a co by chtěli. Jak kampaň skončí, tak si sedneme se členy vlády nejen za ČSSD, abychom naše zkušenosti vyhodnotili,“ přislíbil a pak upozornil na valorizaci penzí, zrušení poplatků ve zdravotnictví, porodné na druhé dítě, financování stavby mateřských škol, zvýšení minimální mzdy a zvýšení mezd ve státním sektoru.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Daniela Černá