Andrej Babiš na otázku rádia, jestli by obnovil trest smrti, odpověděl: „Určitě ano, protože kdybych se vžil do role jejího otce, tak bych ho (vraha) také asi chtěl zabít.“
Později v Poslanecké sněmovně ale prohlásil, že znovuzavedení trestu smrti podpořit nechce. „Nic takového jsem neřekl. Reagoval jsem na to, že kdybych byl táta té holčičky, kterou znásilnili a zabili, tak bych toho vraha asi zabil,“ vysvětloval Babiš. „Mám čtyři děti a dvě vnučky, umím se vcítit do pozice té matky a je to hrozné,“ dodal.
Babiš se vyjadřoval jako populista...
ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, jaký je jejich názor na jeho vyjádření a zda jsou pro obnovení trestu smrti. Jejich názory se různí. Velká část z nich podporuje pro takové zločiny doživotí. Některým vadí, že prý Andrej Babiš otočil a nestál si za původním prohlášením. Jiní upozorňují, že trest smrti nemůžeme obnovit kvůli EU.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Lukáš Petřík