„Tato významná brněnská střední škola s více než tisícovkou žáků měla dosud školní stravování zajištěno pouze formou dovozu obědů vydávaných prostřednictvím výdejny. Cílem celého projektu bylo zajištění kvalitní pestré stravy díky vybudováním nové školní kuchyně přímo v areálu školy,“ říká krajský radní pro oblast investic Vladimír Šmerda.
Projekt s celým názvem “Střední škola technická a ekonomická Brno, Olomoucká – Rozšíření stravovacího provozu“ přišel kraj celkem na 58 milionů korun.
Nová kuchyně vznikla v prostorách 1. podzemního podlaží budovy školy. „Kuchyně nahradila nevyužívané prostory výměníkové stanice, technických místností a garáží. Její celková kapacita je nyní až 1500 obědů. S výdejnou stravy v 1. nadzemním podlaží je nová kuchyně spojena výtahem pro dopravu stravy,“ přidává podrobnosti radní pro školství Karel Jurka.
Kromě samotné varny vznikly při kuchyni veškeré související objekty – přípravny pro kuchyni, chladící a mrazící boxy, sklady potravin, zázemí pro personál kuchyně včetně sociálních zařízení.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV