Dvůr Králové nad Labem: Připomínáme povinnost označit nemovitost číslem popisným

08.08.2024 13:44 | Tisková zpráva

V souvislosti s nadcházejícími volbami a distribucí volebních lístků upozorňujeme občany na povinnost mít své nemovitosti označeny číslem popisným, popř. evidenčním.

Dvůr Králové nad Labem: Připomínáme povinnost označit nemovitost číslem popisným
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Tato povinnost vyplývá ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (§ 32 odst. 1), kdy vlastník nemovitosti je povinen na svůj náklad označit budovu číslem určeným městským úřadem, umístěném tak, aby bylo viditelné a čitelné z ulice a udržovat je v řádném stavu. Popisné či evidenční číslo se umísťuje na budovu v blízkosti jejího hlavního vchodu. Pokud by byla tabulka z přilehlého veřejně přístupného místa (komunikace) neviditelná nebo nečitelná (např. pro překážku, velkou vzdálenost nebo orientaci hlavního vchodu), umístí se jinde na budově tak, aby byla viditelná a čitelná.

Doporučujeme proto všem majitelům, aby si označení domu zkontrolovali, případně doplnili, protože neoznačené nemovitosti v případě nutnosti značně komplikují a zpomalují zejména práci složek integrovaného záchranného systému (záchranná služba, hasiči a policie) a to si nikdo z nás jistě nepřeje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Městský úřad získal ocenění v soutěži Přívětivý úřad

11:33 Česká Lípa: Městský úřad získal ocenění v soutěži Přívětivý úřad

V rámci devátého ročníku soutěže Ministerstva vnitra ČR „Přívětivý úřad“ získal Městský úřad Česká L…