Dvůr Králové nad Labem má druhou trasu pro bajkery

06.10.2024 7:31 | Tisková zpráva

V lokalitě nad městskou nemocnicí ve Dvoře Králové nad Labem byla v pátek 27. září 2024 slavnostně otevřena druhá trasa pro terénní cyklistiku, tzv. Červený trail. Bajkeři, kteří sem zavítají, si tak mohou vybrat, jestli zkusí Modrý trail pro začátečníky nebo novou trasu určenou spíše pro zkušenější jezdce.

Dvůr Králové nad Labem má druhou trasu pro bajkery
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám pomohli se stavbou, s přípravou trailů a s rozšířením tohoto areálu. Jsem moc rád, že se podařilo najít shodu se správcem lesa v rámci ochrany přírody,“ uvedl během slavnostního otevření královédvorský místostarosta Jan Helbich a pokračoval: „Rád bych pozval bajkery, aby vzali svoje rodiny a přátele, přijeli se k nám podívat a při té příležitosti oba královédvorské traily vyzkoušeli.“

Červený trail měří přes 1 300 metrů a jedná se o kombinaci krátkých přímých úseků a plynulých či klopených zatáček v přirozeném nebo zaříznutém terénu. Trasu vybudovala trutnovská společnost Trail Design, s. r. o. „Při stavbě jsme se snažili zkombinovat novou trasu se zachováním některých prvků, které tu byly vybudovány dříve,“ poznamenal Jan Rejl z Trail Design.

Město Dvůr Králové nad Labem za práce zaplatilo necelých 961 tisíc Kč, v ceně je zahrnut také několikaletý servis trailových tras. Část prostředků město uhradilo z dotace ve výši 350 tisíc Kč od Královéhradeckého kraje z programu na rozvoj a budování cyklotras a cyklostezek v kraji.

Bajkeři, kteří se slavnostního otevření trasy zúčastnili, si mohli domů odnést řadu praktických dárků s cyklistickou tematikou, které pro ně připravili jak strážníci městské policie, tak pracovnice městského informačního centra nebo zástupci cyklistického oddílu Carla.kupkolo.cz.

Kromě Červeného trailu mohou v lokalitě lesa nad nemocnicí bajkeři využívat tzv. Modrý trail, který byl otevřen před téměř dvěma lety. Trasa je nejlehčí obtížnosti a zvládnou ji projet i méně zdatní cyklisté včetně rodin s dětmi. Start se nachází nedaleko křižovatky lesních cest nad nemocnicí a její konec ústí k Vrchlického ulici pod městskou nemocnicí. Zde se nachází posezení a k dispozici je také servisní stojan na kola. Správcem obou trailových tras je oddíl Carla.kupkolo.cz Dvůr Králové nad Labem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Dvůr Králové nad Labem má druhou trasu pro bajkery

7:31 Dvůr Králové nad Labem má druhou trasu pro bajkery

V lokalitě nad městskou nemocnicí ve Dvoře Králové nad Labem byla v pátek 27. září 2024 slavnostně o…