Frýdek-Místek: Zastupitelé podpořili projekt „Dobrý den, pojďte ven“

05.03.2013 7:28

Sídliště Spořilov poblíž řeky Ostravice se postupně mění a revitalizuje. V loňském roce zde město vybudovalo zbrusu nové dětské hřiště a letos by v jeho blízkosti mohly být rozestavěny nové prvky mobiliáře.

Frýdek-Místek: Zastupitelé podpořili projekt „Dobrý den, pojďte ven“
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Zastupitelé města souhlasí s finanční podporou projektu „Dobrý den, pojďte ven“, za kterým stojí Občanské sdružení obyvatel Spořilova ve Frýdku-Místku. Jeho cílem je pořízení nového mobiliáře určeného pro sportování i společné posezení v klidové části Spořilov, které by se v budoucnu mohlo stát centrem komunitního života zdejších občanů.

„Celkové náklady na pořízení mobiliáře, který zahrnuje 3 cvičící prvky, 2 sety lavic se stolem, 5 laviček, jednoduchý altán z technické tkaniny a pouliční veřejnou knihovnu jsou vyčísleny na 515 tisíc korun. Město se zavázalo přispět částkou 50 tisíc korun za podmínky, že občanské sdružení získá podporu pro svůj projekt z grantového programu Nadace OKD. Pokud se tak stane, pak město poskytne občanskému sdružení nejen finanční částku, ale také pětiletou bezplatnou výpůjčku pozemku o výměře 60 m², na němž budou prvky mobiliáře umístěny,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že mobiliář by byl v majetku občanského sdružení, které zajistí nejen jeho dodavatele, ale také jeho správu a údržbu.

Modely nového městského mobiliáře navrhovali studenti Fakulty umění a architektury Technické university v Liberci, s níž občanské sdružení spolupracuje. To také plánuje výstavu návrhů možné nové podoby Spořilova a 3D návrhů, která by se měla konat v březnu v centru sídliště. „Radní města podpořili konání výstavy částkou 5 tisíc korun,“ doplnil primátor Michal Pobucký.

MM F-M, Jana Matějíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…