Vyškov: Kryštof se vrací. Zahraje i Olympic nebo Tublatanka

31.05.2024 13:37 | Tisková zpráva

Kryštof, Olympic, Horkýže Slíže, Tublatanka, No Name. Silná sestava. Řečeno hokejovou terminologií, i druhá pětka je velmi kvalitní. Fanoušci budou mít totiž možnost poslechnout si v pátek 7. června (Harlej, Alkehol, Trautenberk) a v sobotu 8. června (Voxel, YesBrothers) ještě další zajímavé interprety. Po roční pauze tak vyškovský fotbalový a atletický stadion znovu ožije známými hity.

Vyškov: Kryštof se vrací. Zahraje i Olympic nebo Tublatanka
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Páteční hlavní hvězdou bude slovenská stálice Tublatanka, sobotní pak vitální parta okolo zpěváka Richarda Krajča. „Jedinou výraznější změnou je skutečnost, že zatímco se první koncert Kryštofů a předloňská show kapely Mirai konaly na začátku září, tentokrát organizátoři zvolili první letní měsíc. Zůstává každopádně dva roky starý model, a to ten, že na fanoušky vyznávající tvrdší muziku čeká v pátek atraktivní hardrockový a metalový předkrm. V sobotu se kromě populární skupiny Kryštof představí také legendární Olympic s výjimečným dvaaosmdesátiletým frontmanem Petrem Jandou, slovenští bratři z No Name, folk-popový zpěvák Voxel či sourozenecká popová skupina YesBrothers,“ vyjmenoval starosta Vyškova Karel Jurka.

V pátek vystoupí hardrocková kapela Harlej, tanz metalová skupina Trautenberk, Alkehol, trefně vyjadřující termín hospodský rock, ze slovenské Nitry dorazí Horkýže Slíže a východní sousedy reprezentuje i parta okolo zpěváka Maťa Ďurindy, bratislavská Tublatanka.

Prodej vstupenek na obě akce nadále probíhá přes Ticketstream.cz. Město Vyškov počítá stejně jako v předchozích dvou případech se spoluúčastí. S organizátory řešilo především to, aby hudební akce dopadly co nejlépe zejména po dopravní stránce. Držitelé vstupenek budou mít znovu k dispozici podklady s parkovacími variantami i dalšími důležitými informacemi. „Primárně jsme k parkování zvolili travnatou plochu za areálem zbrojnice profesionálních hasičů, případně protější areál po bývalém zemědělském podniku Lukrom. Plochy mají hlavní nápor aut bez problémů zajistit. K navigaci na parkování znovu poslouží aplikace Waze,“ ujistili organizátoři obou hudebních akcí.

Znovu zároveň návštěvníky vyzývají, aby ke sportovnímu areálu nejezdili autem, ale přišli pěšky. Uzavření ulic Sportovní a Jungmannova pro dopravu nebude platit pro trvale bydlící.

Také parkoviště u zimního stadionu zůstane veřejnosti stejně jako u předchozích koncertů uzavřené. „Předem děkujeme fanouškům, že budou respektovat pokyny organizátorů a pořádkové služby,“ vyzval starosta Jurka.

Na podobné akce zároveň nepatří v případě nepřízně počasí deštníky, protože divákům při jejich rozevření zakrývají pohled na pódium. „Pevně ale věříme, že se i do třetice akce vydaří a počasí nám všem znovu bude přát,“ zdůraznil vyškovský starosta Jurka.

Areál se v obou případech otevře ve 14.00 hodin, o hodinu později vystoupí první skupiny. Má jít zároveň o poslední velký koncert na stadionu, protože se chystá dlouhé roky avizovaná rekonstrukce fotbalového travnatého hřiště.

Plocha má špatné podloží a není možné její stav zlepšit pomocí běžné údržby, ale pouze kompletní výměnou. „Ve hře je stále možnost získání státní dotace, dokrytí ze strany města, přibližně 2,2 milionu korun, máme dlouhodobě připravené v rozpočtu. Mnozí určitě vývoj obnovy povrchu sledují. Je to dlouho diskutovaná záležitost, ale je nutno zdůraznit, že míč je na straně Městského fotbalového klubu Vyškov. My o zvýšení kvality travnatého fotbalového hřiště rozhodně stojíme, na tom se nic nemění. Pokud nicméně proběhne několikamilionová rekonstrukce plochy, příliš se nehodí, aby se na ní tak velké společenské akce konaly. O dosud velmi úspěšná hudební setkání nicméně přijít nechceme, jen bychom pro příště hledali vhodnější lokalitu,“ uzavřel starosta města.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíčkův Brod: Město vyhlásí architektonickou soutěž na nový plavecký bazén

10:28 Havlíčkův Brod: Město vyhlásí architektonickou soutěž na nový plavecký bazén

Město Havlíčkův Brod na konci června uzavřelo příkazní smlouvu se společností CBArchitektura s.r.o. …