Havířov: Odkanalizování Důlňáku je úspěšně dokončeno

02.08.2022 7:35 | Tisková zpráva

Vydáním kolaudačního souhlasu na konci července 2022 byla úspěšně dokončena a uvedena do trvalého provozu liniová stavba splaškové kanalizace v městské části Havířov-Město, v lokalitě zvané Důlňák.

Havířov: Odkanalizování Důlňáku je úspěšně dokončeno
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Zrealizováno bylo celkem 3800 metrů gravitační a výtlakové kanalizace včetně jedné čerpací stanice. Splašky jsou přečerpávaný do kanalizace sousední obce Šenov, odkud odtékají na centrální čističku odpadních vod. Součástí stavby je též vybudování 88 kusů veřejných částí kanalizačních přípojek, které umožňují napojení rodinných domků v dané lokalitě na splaškovou kanalizaci města. Rád bych proto informoval občany, že od této chvíle je možné napojovat se na městskou splaškovou kanalizaci která bude ve správě Technických služeb Havířova. Náklady na realizaci byly necelých 45 milionů korun,“ přidává podrobnosti k projektu odkanalizování Důlňáku náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Odkanalizování je nejekologičtější způsob odvádění odpadních vod, tedy nejšetrnější k přírodě, ale i k sousedům. Z dlouhodobé perspektivy vychází odkanalizování jako nejlevnější varianta z pohledu provozních nákladů a pro vlastníka odkanalizovaného objektu je pak variantou nejpohodlnější, nemusí totiž řešit údržbu ani poruchy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…