Hustopeče: Podzimní královna se ujala vlády, zařídily to hustopečské děti

16.10.2024 22:44 | Tisková zpráva

Mezi oblíbené akce pro hustopečské děti patří již roky Vítání podzimu, i letos se organizace ujalo Centrum volného času pavučina a děti pozvalo na Křížový kopec.

Hustopeče: Podzimní královna se ujala vlády, zařídily to hustopečské děti
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

S prvními chladnými dny a barevným listím jsme v Hustopečích tradičně přivítali podzim. Děti se spolu se svými rodiči sešli na Křížovém kopci, kde za pomoci víl a skřítků plnili rozličné úkoly a společně s letní královnou předali vládu královně podzimní. „Křížový kopec se na chvilku promění na sídlo víl a skřítků, letní a podzimní královny a pohádkových bytostí. Většinou se snažíme, aby se zastavení věnovala přírodě – jak se k ní chovat, jak se o ni starat. Všechno se to týkalo přírody a mohly si tak vyzkoušet, jak nesejít z cesty, nedělat nepořádek, jak ho po sobě uklidit a například i jaká zvířata mohou v přírodě potkat,“ seznamuje nás se 14 zastaveními organizátorka Ingrid Florusová.

Po splnění všech rozličných úkolů si mohly děti vyzkoušet jízdu na konících či si opéct jablko nebo špekáček. Pomyslnou třešničkou na tomto dortu však bylo samotné předávání vlády podzimní královně. „Letní královna převezme děti, vezme si je na louku a tam s nimi řekne zaklínadlo, na základě kterého přijde podzimní královna. Možná přijde sama a možná ji přivedou všechny ti skřítkové a víly, kteří tu jsou s námi,“ naznačuje Florusová.

Mimo tradiční Vítání podzimu připravuje Centrum volného času i další akce. „Nejbližší akce je 17. listopadu, a to oblíbené Uspávání broučků, takže budeme moc rádi, když se přijdete podívat a uspíte s námi broučky,“ láká Ingrid Florusová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Platy

V čem je problém, že jsou u nás platy tak nízké? A co navrhujete jako řešení?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Hustopeče: Podzimní královna se ujala vlády, zařídily to hustopečské děti

22:44 Hustopeče: Podzimní královna se ujala vlády, zařídily to hustopečské děti

Mezi oblíbené akce pro hustopečské děti patří již roky Vítání podzimu, i letos se organizace ujalo C…