Jablonec: MŠ Pampeliška dostala od města šek za úspěšný projekt

21.02.2013 21:20

Náměstkové jabloneckého primátora Soňa Paukrtová a Petr Vobořil předali šek na pět tisíc korun MŠ Pampeliška v Lovecké ulici. Město tak odměnilo školku za česko-německý vzdělávací projekt.

Jablonec: MŠ Pampeliška dostala od města šek za úspěšný projekt
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

MŠ Pampeliška společně se svým partnerem, německou školkou Intergrative Kindergesstätte Knirpsenland v Oderwitz  vytvořila vzdělávací projekt, při němž se děti učí jazyku svých sousedů, základním geografickým pojmům či národním tradicím. Obě školky za projekt získaly v závěru loňského roku Cenu Euroregionu Nisa v kategorii vzdělávání.

Od školního roku 2010/2011 se za podpory Euroregionu Nisa pravidelně mění učitelky mezi českou a německou školkou, takže děti jednou týdně pracují pod vedením učitelky ze sousední země.  „Podařilo se nám, že se setkávají nejen děti z obou školek, ale dvakrát měsíčně se setkávají celé rodiny z obou stran hranice, pro které pořádáme společné akce,“ svěřuje se vedoucí projektu na české straně Květa Šelbická.

„Velmi rád předávám tento šek na pět tisíc korun, kterým chceme přispět na nákup knih a hraček do školky v Lovecké. Přál bych si jen, aby se tento úspěšný projekt povedlo rozvinout i na vyšší stupeň vzdělání, tedy do základní školy,“ řekl při předání šeku náměstek Vobořil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…