Jičín: Svítící 3D dekory na letošní advent jsou objednány

27.09.2022 12:59 | Tisková zpráva

Svítící dekory se za poslední roky staly symbolem jičínského adventu. Město Jičín je nechce dětem i dospělým upřít, letos se ale Česká republika nachází v situaci energetické nejistoty.

Jičín: Svítící 3D dekory na letošní advent jsou objednány
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

RM proto prozatím rozhodla pouze o rezervaci 3D dekorů s možností zrušit objednávku do 4. 11. 2022. Předběžně se počítá s tím, že park dekory bude ozdoben, definitivní rozhodnutí je však ponecháno novému vedení města, které vzejde z voleb do zastupitelstva.

Rada tedy schválila návrh smlouvy o pronájmu a instalaci 3D dekorů včetně možnosti odstoupení do 4. 11. 2022. Svítící figury dodá forma Decoled za 190 045 Kč s DPH. Cena je obdobná jako v uplynulých letech, dokonce se podařilo pro letošek vyjednat slevu, přičemž původní nacenění bylo přibližně na 250 tisíc Kč. Dekory se staly symbolem jičínského adventu, pro který obyvatelé Jičína pravidelně navštěvují centrum a zámecký park. 3D dekory lákají i návštěvníky odjinud.

Technické služby města Jičína učinily poptávku na dokoupení náhradních komponentů, jako jsou světelné řetězy, světelné krápníky nebo zdrojové a prodlužovací kabely. V poptávce je zahrnut i světelný řetěz na vánoční strom na Valdštejnově náměstí. Na náhradní komponenty se podařilo vyjednat slevy v rozmezí 20 až 50 procent a celková cena za ně je 97 593 Kč včetně DPH. V počasí okolo Vánoc se tyto komponenty rychle opotřebovávají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

7:17 Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

Statutární město Děčín hledá podporu pro změnu legislativy, týkající se fungování výchovných ústavů …