Jihlava: Po dvouleté koronavirové pauze se v uskuteční taneční soutěž Amen Khelas

11.10.2022 12:03 | Tisková zpráva

13. ročník taneční soutěže Amen Khelas – Všichni tančí 2022 pořádá Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Erko Jihlava. Akce se uskuteční 13. října v domě kultury.

Jihlava: Po dvouleté koronavirové pauze se v uskuteční taneční soutěž Amen Khelas
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Erko Jihlava při Oblastní charitě Jihlava pořádá po dvouroční koronavirové pauze 13. ročník taneční soutěže Amen Khelas – Všichni tančí 2022. Soutěž se koná 13. 10. 2022 od 15 hodin v DKO Jihlava. Akce je přístupná široké veřejnosti.

„Tradičně nazvaná taneční soutěž Amen Khelas se rozšířila o český překlad hlavně z důvodu podpory všech mezilidských vztahů, vzájemného pochopení a spolupráci napříč národnostmi, a to především prostřednictvím tance. Vystoupí zde děti a mládež ze sociálně znevýhodněného prostředí s romskými, ale i moderními tanci,“ vysvětlila Irena Miklóšová, koordinátorka soutěže.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Účast přislíbilo kromě pořádajícího NZDM ERKA Jihlava dalších 10 zařízení, které se věnují dětem a mládeži nejen v regionu Vysočina: NZDM ESKO Žďár nad Sázavou, NZDM Drom Brno, Spolek Loly Ruža Luže u Chrudimi, Komunitní centrum Kamas Lačo Dživipen Brno, NDZM Centrum 5KA Rychnov nad Kněžnou, Armáda Spásy – NDCM Dživipen Brno, NZDM Ambrela Třebíč, Výchovný ústav ZŠ, SŠ a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, NZDM Maják Luka nad Jihlavou, Spolek AV-Amari Vysočina.

„Soutěž bude probíhat tři hodiny, které budou zaplněny vystoupením tanečních skupin. Dělá nám radost, že i po delší odmlce mají klienti služeb zájem o účast na taneční soutěži, která se stala pro naše zařízení tradicí. Pro děti a mladé je to dobrý prostředek k motivaci, aby ukázali svůj talent a kreativitu,“ doplňuje dále Miklóšová.

Do poroty soutěže usednou ředitelka Oblastní charity Jihlava Hana Fexová, člen Rady města Jihlavy pro oblast školství, kultury a tělovýchovy a pro oblast sociálních věcí Daniel Škarka, za oddělení Náhradní rodinné péče Dana Živnůstková, trenérka z tanečního spolku Hotch Potch Veronika Bílková a Michal Čapek, bývalý účastník a výherce taneční soutěže Amen Khelas.

Závěrem celé soutěže a odměnou všem zúčastněným bude vystoupení taneční skupiny Street Busters Jihlava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…