Kladno: Město zahájilo revitalizaci náměstí Karla Kindla

13.09.2024 19:06 | Tisková zpráva

Od pondělí 9. září přibližně do druhé poloviny listopadu proběhnou dvě etapy revitalizace náměstí Karla Kindla. Průjezd náměstím bude po dobu stavebních úprav řízen semafory. Právě v těchto dnech město zahájilo první, rozsáhlejší etapu, ve které budou stavební práce postupovat od ulice Antonína Škváry směrem k ulici Libušínská - Severní - Tylova.

Kladno: Město zahájilo revitalizaci náměstí Karla Kindla
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

„Pro mnoho z nás je náměstí Karla Kindla spíše známo jako zelený prostor uprostřed kulaťáku na Bressoně. Projekt revitalizace zahrnuje vhodnější a bezpečnější umístění autobusové zastávky. Rozšíříme jízdní pruhy směrem k Severní ulici, pročistíme a upravíme zeleň a poskytneme větší prostor pro oblíbenou předzahrádku u Zmrzliny Na Kulaťáku, kam především v letních měsících míří mnoho rodin s dětmi, které dozajista úpravy a větší přehlednost ocení," popsal úpravy primátor města Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno).

Na první etapu revitalizace poté plynule naváže etapa druhá, ve které budou stavební práce probíhat od ulice Klikorkova směrem do ulice Antonína Škváry. Město během těchto dvou etap kompletně opraví asfaltové povrchy vozovky, betonovou dlažbu přilehlých chodníků, zastávku pro autobus „Kladno, Bresson“ včetně přístřešku a stanici pro elektrokola. Středový ostrůvek se výrazně zvětší a přibude zeleň. Revitalizaci završí nové veřejné osvětlení a rozšíření Městského kamerového dohlížecího systému o nový kamerový bod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Rozhodnuto. Město může podepsat smlouvu na rekonstrukci bazénu

22:41 Liberec: Rozhodnuto. Město může podepsat smlouvu na rekonstrukci bazénu

Liberec může definitivně podepsat smlouvu na rekonstrukci plaveckého bazénu, kterou na základě soutě…