Kopřivnice: Organizátoři osvětových akcí mohou žádat o dotace

12.02.2015 12:48 | Zprávy

Kopřivnická radnice vyhlašuje v rámci projektu Zdravé město Kopřivnice stejnojmenný dotační program, který má podpořit pořádání akcí zaměřených na environmentální osvětu, preventivní výchovu či veřejně prospěšné aktivity. Žádosti o finanční příspěvky mohou organizátoři podávat do 9. března.

Kopřivnice: Organizátoři osvětových akcí mohou žádat o dotace
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Dotační titul doplňuje tradičně vyhlašované grantové programy zaměřené na sociální oblast, kulturu, sport a mezinárodní vztahy. O příspěvek z něj mohou žádat organizace, spolky, sdružení i jednotlivci, kteří pro Kopřivničany připravují nějakou zajímavou akci související s tématy mezinárodních osvětových kampaní jako Den Země, Den bez tabáku, Dny bez úrazů nebo Dny zdraví. Podpořeny mohou být také programy péče o duševní zdraví, společné akce dětských a seniorských organizací, aktivity směřující k výchově proti alkoholu, tabáku, drogám a gamblerství nebo nekomerční projekty přispívající k rozvoji veřejně prospěšných aktivit.

„Město Kopřivnice se každoročně zapojuje do několika osvětových kampaní, jejichž témata veřejnosti přibližuje prostřednictvím různých besed, výstav, pohybových aktivit nebo soutěží. Cílem dotačního programu je motivovat organizace, aby se k pořádání podobných činností rovněž připojily. Peníze mohou použít například na zajištění doprovodného programu, zakoupení občerstvení a odměn pro účastníky, medializaci nebo technické zabezpečení. V loňském roce byl podpořen například projekt místních skautů zaměřený na počítačové poradenství pro seniory, poznávací výlet za zvířátky pro děti z Dětského centra, beseda o fair trade na ZŠ Floriána Bayera, canicrossové závody pro veřejnost nebo nákup výukový tabulí a obnova včelína zdejší včelařské organizace,“ uvedla koordinátora projektu Zdravé město Kopřivnice Romana Bukovská.

Bližší informace o nově vyhlášeném dotačním programu, včetně formuláře pro podání žádosti, naleznete na www.koprivnice.cz pod záložkou Radnice, v sekci Dotace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.