Kroměříž: Divadelní sál Klubu Starý pivovar bude mít novou klimatizaci

02.09.2022 10:11 | Tisková zpráva

Návštěvníci i účinkující na akcích pořádaných v Klubu Starý pivovar se brzy dočkají vyššího komfortu. Pracovníci dodavatelské firmy zde totiž instalují novou klimatizaci divadelního sálu a jeviště.

Kroměříž: Divadelní sál Klubu Starý pivovar bude mít novou klimatizaci
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„V letních měsících při vyšších venkovních teplotách je totiž v sále prakticky nedýchatelno. Naši předchůdci při rekonstrukci Starého pivovaru na to bohužel nemysleli, nyní proto tento dluh divákům i účinkujícím splácíme,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Klimatizace přijde Dům kultury v Kroměříži, který Klub Starý pivovar spravuje, téměř na 700 tisíc korun. „Objemný chladič vzduchu váží 132 kilogramů. Bylo nutné odkrýt střešní tašky a instalovat ho na místo jeřábem z nádvoří radnice. Venkovní kondenzační jednotka váží 154 kilogramů a bude umístěna z druhé strany, tedy ze dvora u Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových,“ popsal ředitel Domu kultury Pavel Sedláček. Práce probíhají bez omezení provozu, hotovo bude do 23. září.

Město otevřelo opravenou budovu Klubu Starý pivovar v září 2018. Stavební náklady činily asi 19,5 milionu korun. Součástí rekonstrukce byl i nový výtah, objekt je tak bezbariérový. Nově vybudovány byly i šatny a sociální zázemí pro účinkující i návštěvníky a také vstup z Prusinovského ulice. Opravený byl sál, kanceláře a klubovna. Vybudována byla i nová galerie a kabina pro technika zvuku a osvětlení, instalována byla pojízdná výtahová plošina pro dopravu techniky na jeviště.

Radnice už v roce 2014 za osm milionů korun opravila suterén objektu, kde vznikla Expozice Karla Kryla. Památkově chráněná budova Klubu Starý pivovar byla postavena koncem 16. století majiteli kroměřížských šenkovních domů, kteří v těsném sousedství radnice vybudovali pivovar. Pivo se tu ale už dávno nevaří, objekt slouží kulturním akcím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…