Ostrava: Vodní svět v centru města dostane nový kabát

22.08.2024 7:31 | Tisková zpráva

V těchto dnech začíná velká rekonstrukce oblíbeného relaxačního a sportovního zařízení v centru města, Vodního světa SAREZA. Přesněji se proměna týká vnitřní části areálu, letní sezóna u venkovního bazénu bude pokračovat bez omezení. Stavba z počátku 60. let dvacátého století podstoupí omlazení po 15 letech od posledních úprav.

Ostrava: Vodní svět v centru města dostane nový kabát
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Rekonstrukce potrvá šest měsíců a vyřeší havarijní stav konstrukce bazénové vany. Současně se také zateplí střecha a vymění polykarbonátové prosklení. Na vnitřní práce navážou i úpravy venkovní, kdy dojde k zateplení dotčené části budovy, střechy i fasády. Bude vyměněno prosklení a kompletně upravena venkovní terasa, na které se pomocí turniketu propojí vnitřní a venkovní areál.

„Těší mě, že úpravami v tomto oblíbeném odpočinkovém a sportovním místě Ostravanů dojde nejen ke zlepšení tepelně-technickým vlastností obvodových konstrukcí bazénové haly, tedy z pohledu dobrého hospodáře úspornějšímu provozu,  ale současně se zvýší atraktivita vnitřní části areálu doplněním o malou relaxační část, větší dětské brouzdaliště na ochozu bazénu a obnovením původního vzhledu objektu bazénové haly, co se do tvaru a kvality materiálu prosklení týká,“ řekla náměstkyně primátora Hana Tichánková.

Rekonstrukce proběhne dle návrhu PROJEKTSTUDIA Davida Kotka, zhotovitelem prací za 82,5 milionu korun je sdružení HOMOLA DRŽIK, vedoucí člen sdružení HOMOLA Holding s.r.o.

„Budeme kompletně rekonstruovat bazénovou halu, ve které vyměníme pětadvacetimetrovou bazénovou vanu za novou nerezovou. Povrchové konstrukce získají nový vzhled, barevně tyrkysově zeleno-modrou na šedobéžovém základu doplní bílá a světle šedá barva,“ upřesnil jednatel společnosti SAREZA Jaroslav Kovář.

Rozměr bazénu zůstane zachován, plavci budou mít k dispozici 5 plaveckých drah, v šesté dráze bude v rohu umístěna masážní lavice a schody do vody pro snadnější vstup hůře se pohybujících návštěvníků.

Po dobu šestiměsíční rekonstrukce budou bazénové centrum, tedy vnitřní bazén, brouzdaliště, vodní jeskyně a finská sauna uzavřeny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pelhřimov: Vzájemná spolupráce církve a města nabízí cestu k rozvoji

16:14 Pelhřimov: Vzájemná spolupráce církve a města nabízí cestu k rozvoji

V uplynulých dnech se na pelhřimovské radnici uskutečnilo důležité jednání mezi představiteli římsko…