Pardubice: Park Na Špici je blíž ke své nové podobě

22.02.2013 11:02

Projekt revitalizace parku Na Špici se posunul o další kus blíž ke své realizaci. Městu Pardubice se podařilo 8. února získat územní rozhodnutí na revitalizaci tohoto parku.

Pardubice: Park Na Špici je blíž ke své nové podobě
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Předcházela mu ovšem složitá jednání mezi zástupci města a občanskými sdruženími Čičák a Chráníme stromy. „Diskuse nad podobou parku probíhala od února minulého roku, kdy byla studie poprvé prezentována veřejnosti,“ říká náměstek primátorky František Brendl.

Už v počátcích prací na projektu pro územní řízení byly z původního záměru vypuštěny například mostek a plovoucí molo na Čičáku, nebo pikniková louka. Jednání s občanskými sdruženími nabrala intenzity právě v průběhu územního řízení. Především členové občanského sdružení Čičák nesouhlasili s umístěním zázemí parku v objektu Pavilonu na břehu Čičáku, s rekonstrukcí stávajících hřišť, s novou stezkou podél Spojilského odpadu a s plochou pro open-air akce v parku.

„Výsledkem jednání je kompromisní projekt, z kterého byly nová cesty podél Spojilského odpadu a podium pro open-air akce zcela vypuštěny, pavilon zmenšen a ze čtyř hřišť bude rekonstruováno pouze jedno, které se v dalším stupni projektové dokumentace ještě o třetinu zmenší,“ vysvětluje Karolína Koupalová z odboru hlavního architekta.

V současné době pracují projektanti z atelieru M1 na dokumentaci pro stavební povolení. Tato dokumentace bude celé území řešit v podrobnějším měřítku. Koncept dokumentace pro stavební povolení bude k dispozici přibližně za měsíc. Následně se k ní vyjádří dotčené orgány, správci sítí a samozřejmě bude znovu projednávána s občanskými sdruženími.

Lávka přes Chrudimku spojující park Na Špici s centrem města je projektována zvlášť a územní rozhodnutí už získala dříve a nyní probíhá na projekt lávky stavební řízení.

Miroslav Janovský
tiskový úsek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…