Plzeň 3: Trojka chrání ježky i jejich blešky. Už potřetí!

24.10.2024 7:17 | Tisková zpráva

Pořádně se vykrmit, najít si vhodný úkryt a ideálně prospat zimu. Takový plán má na podzim každý ježek. A právě s úkrytem malým bodlináčům už třetím rokem pomáhá i centrální plzeňský obvod. Při letošním podzimním výhrabu vytvořil šest hromádek z větví a listí. Najdete u nich ceduli „Trojka chrání ježky i jejich blešky“.

Plzeň 3: Trojka chrání ježky i jejich blešky. Už potřetí!
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Stejně jako loni, i letos se třetí městský obvod rozhodl při podzimním výhrabu listí vytvořit několik hromádek pro ježky, ale i další drobné živočichy a bezobratlé organismy. „Letos jsme zimoviště pro ježky zřídili na šesti místech. Najdete je ve Škodalandu, Štruncových sadech, v parku ve Zborovské ETZ, v ulici K Merfánům, v parku Lábkova u cyklostezky a v Heyrovského ulici u domu číslo 33,“ jmenuje místa letošních ježčích zimovišť starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Anketa

Je pro vás důležité, zda Andrej Babiš byl, či nebyl spolupracovníkem StB?

hlasovalo: 2492 lidí

Zimoviště ve formě kupek tvoří větve ze stromů a shrabané listí, ve kterém si ježek dokáže vytvořit poměrně suché a teplé hnízdo a může zde přečkat tuhé zimní měsíce. Zimoviště je opatřeno informativní cedulí a na svém místě zůstane až do jarních měsíců, kdy bude nejprve opatrně prohledáno, a poté odstraněno. „Prosíme, aby kupky nikdo neničil, možná v nich spí ježek,“ upozorňuje starosta.

Ježci jsou potřební pro udržení rovnováhy v přírodě. Tito drobní savci totiž zkonzumují velké množství škodlivého hmyzu a slimáků. Jeden malý bodlináč dokáže spořádat během noci téměř tolik potravy, kolik sám váží. Jedním z hlavních důvodů, proč ježků ubývá, je přitom právě nedostatek úkrytů.

V rámci podzimního předvýhrabu třetí městský obvod provádí také poslední letošní seč. Termín ukončení této v pořadí již čtvrté seče je naplánován na 8. listopad. Úřad třetího městského obvodu má ve své údržbě více než 1 250 000 metrů čtverečních travnatých ploch, rozdělených do pěti úseků, které mají na starosti čtyři firmy.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Vaše platy a náhrady

Dobrý den, mám toho na srdci více. Jednak nechápu, proč by měli politici brát tak vysoké platy? Podle mě by byl adekvátní maximálně tak dvojnásobek průměrné mzdy, možná byste se pak i víc snažili, aby mzda lidí rostla. Taky nechápu, proč by se měl neustále zvyšovat? Proč ne třeba jednou za 5 let o n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Plzeň 3: Trojka chrání ježky i jejich blešky. Už potřetí!

7:17 Plzeň 3: Trojka chrání ježky i jejich blešky. Už potřetí!

Pořádně se vykrmit, najít si vhodný úkryt a ideálně prospat zimu. Takový plán má na podzim každý jež…