Praha 5: Vernisáž výstavy Miloslavy Velické v Galerii Prádelna

06.09.2022 9:15 | Tisková zpráva

„Přesně po roce se do výstavních prostor Galerie Prádelna vrací Miloslava Velická. Tentokrát si u příležitosti svého životního výročí připravila průřez dosavadní tvorbou včetně oblíbených kreseb a maleb krajinek, architektury a zátiší, zároveň však představí novinky“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Vernisáž výstavy Miloslavy Velické v Galerii Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Miloslava Velická při zahájení výstavy v KC Prádelna v roce 2020

Těmi jsou především ilustrace k dětským knihám a pohádkám, k čemuž autorku motivovalo její zapojení se do projektu „Čtecí babička“ v dětských skupinách Hřebenka. Právě tam totiž dochází a dětem čte především klasické pohádky, kde dobro zvítězí nad zlem a dobrý skutek bývá odměněn, zlý potrestán. Tyto příběhy inspirovaly autorku k vytvoření kreseb a ilustrací s pohádkovými motivy a známými pohádkovými bytostmi.

Miloslava Velická již od dětství ráda kreslila a velký vliv na ni měl její učitel na střední škole. Od té doby si na každý výlet přibalila do tašky blok s tužkou. Jelikož celý život pracovala jako učitelka v Praze 5, snažila se rozvíjet lásku k výtvarnému umění a tvoření i u svých žáků. Věnuje se především malbě temperami, ale ráda má i akvarel.

Výstavu zahájí radní JUDr. Petr Lachnit spolu s autorkou ve čtvrtek 8. září v 15 hodin ve smíchovském komunitním centru Prádelna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…