Přerov: KoloCaching startuje v pátek, cyklisté budou hledat poklady

13.09.2022 17:39 | Tisková zpráva

Kdo má rád jízdu na kole, dobrodružství a výlety po okolí, může se zapojit do dalšího ročníku oblíbené přerovské akce KoloCaching. Soutěž, která je určena především pro rodiny s dětmi, je založena na hledání pokladů podle „tajných“ souřadnic a indicií. Registrace do hry přes online formulář je na webu města dostupná do 14. září.

Přerov: KoloCaching startuje v pátek, cyklisté budou hledat poklady
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Akci pořádá magistrát ve dnech 16. až 25. září - u příležitosti Evropského týdne mobility. „První ročník se konal v roce 2018 a účastníkům se líbil, proto v soutěži pokračujeme. Systém hry je jednoduchý – schováme na šesti místech v okolí Přerova poklady, ke kterým se zaregistrovaní účastníci dostanou na základě obdržených souřadnic. Konkrétní místo ale musejí hledat s pomocí indicií a hádanek, které jim pošleme,“ popsala Jana Pivodová z přerovského magistrátu.

Anketa

Chcete, aby soud uznal Babiše vinným za Čapí hnízdo?

2%
89%
hlasovalo: 12042 lidí

Šest schránek s pokladem může být pod kamenem, v dutinách či větvích stromů, za pařezem, pod keřem nebo klidně v zemi – a bude na soutěžících, aby se zorientovali v terénu a při hledání zapojili i fantazii. „Snažíme se stále hru inovovat a vymýšlet nové skrýše na nečekaných místech. Chceme potěšit zejména nejmenší účastníky, proto pro ně budou v každém pokladu ukryty i drobné dárečky,“ doplnila Pivodová.

Loni se do KoloCachingu zaregistrovalo 93 týmů a v nich bylo 284 hledačů. A protože soutěžící s chutí posílali i fotky z cest za dobrodružstvím, budou mít i letos možnost je zasílat na adresu kolocaching@email.cz. Jejich snímky se pak objeví na webu města.

Hvězdicová cyklojízda

Další akcí, která se bude konat v rámci Evropského týdne mobility, je Hvězdicová cyklojízda primátorů Olomouce, Přerova a Prostějova. Každý z nich pojede na kole ze svého města, doprovázet ho mohou i občané – a společně pak dojedou do Dubu nad Moravou. „Cyklojízda se koná v neděli 18. září, sraz na Masarykově náměstí je v 13 hodin, do Dubu dojedeme s několika zastávkami asi kolem 15. hodiny. Na účastníky bude čekat drobné pohoštění,“ zve na cyklojízdu primátor Přerova Petr Měřínský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob