Přerov: „Zebru“ v ulici Bří Hovůrkových nahradil nový nasvětlený provizorní přechod

21.09.2024 7:31 | Tisková zpráva

O zrušení přechodu v ulici bří Hovůrkových, kudy chodí školáci, návštěvníci zimního stadionu, sportovní haly, hřbitova i nedalekého marketu, rozhodl na začátku srpna Olomoucký kraj. Protože by přecházení frekventované komunikace první třídy bylo extrémně nebezpečné, našli zástupci města nové řešení. Od dnešního dne mohou chodci bezpečně přejít přes nasvětlený provizorní přechod s ostrůvkem za zhruba půl milionu korun.

Přerov: „Zebru“ v ulici Bří Hovůrkových nahradil nový nasvětlený provizorní přechod
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Nový provizorní přechod pro chodce je široký tři metry, dlouhý přes dvanáct metrů a má žlutou barvu. Prostřední jízdní pruh byl zrušen, aby mohl být přechod rozdělen na dvě části středovým bezpečnostním ostrůvkem. Ten tvoří žlutočerné betonové panely. Místo je také nově osvětlené. Městu se navíc podařilo zkoordinovat úpravy tak, že rušený přechod obratem nahradil nový provizorní. „Nemohli jsme totiž dopustit, aby toto místo zůstalo bez přechodu. Nenastala tudíž situace, že by trasou nebylo možné přecházet. Komplexně by měl problematickou křižovatku včetně přechodů a přejezdů pro cyklisty vyřešit nový kruhový objezd. Ten se, pokud vše půjde podle plánu, začne budovat příští rok,“ vysvětlil náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Přerov: „Zebru“ v ulici Bří Hovůrkových nahradil nový nasvětlený provizorní přechod

7:31 Přerov: „Zebru“ v ulici Bří Hovůrkových nahradil nový nasvětlený provizorní přechod

O zrušení přechodu v ulici bří Hovůrkových, kudy chodí školáci, návštěvníci zimního stadionu, sporto…