Sokolov: Radnice chce navázat spolupráci s Fakultou designu a umění v Plzni

27.09.2024 19:06 | Tisková zpráva

Zástupci vedení města navštívili Fakultu designu a umění Západočeské univerzity v Plzni, aby projednali možnosti spolupráce na modernizaci města. „Naším cílem je zkrášlit Sokolov a přilákat více návštěvníků. Chceme přitom postupovat promyšleně a systematicky. Fakultu designu a umění jsme oslovili, protože má zkušenosti a odborné znalosti, které nám mohou pomoci město obohatit a zatraktivnit,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis.

Sokolov: Radnice chce navázat spolupráci s Fakultou designu a umění v Plzni
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Fakulta by se podle něj mohla podílet například na vytvoření naučných stezek městem nebo na revitalizaci bývalého kapucínského kláštera. Radnice by také fakultu ráda zapojila do příprav studií a projektových dokumentací i na dalších projektech, jako je přestavba tržnice, revitalizace náplavky nebo náměstí Budovatelů.

Prvním krokem ve spolupráci bude zaslání portfolia fakulty. Následně musí zastupitelé schválit memorandum o spolupráci. Poté by přijeli zástupci fakulty do Sokolova, aby si město prohlédli a získali konkrétní představu o zdejších potřebách. Spolupráce by mohla začít už příští rok.

Fakulta designu a umění má čtyři katedry a 21 ateliérů, což jí umožňuje pokrýt širokou škálu projektů. V minulosti spolupracovala na projektech například s Chotěšovem, Plasy nebo Valčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Sokolov: Radnice chce navázat spolupráci s Fakultou designu a umění v Plzni

19:06 Sokolov: Radnice chce navázat spolupráci s Fakultou designu a umění v Plzni

Zástupci vedení města navštívili Fakultu designu a umění Západočeské univerzity v Plzni, aby projedn…