Trutnov: Moderní a bezbariérová zastávka na Šestidomí vznikne ještě letos

19.09.2022 9:15 | Tisková zpráva

Město Trutnov pokračuje v opravách a zvelebování veřejného prostranství. Tentokrát přijde na řadu zastávka na Horské ulici na Šestidomí. Hotová by měla být do konce roku.

Trutnov: Moderní a bezbariérová zastávka na Šestidomí vznikne ještě letos
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

„Už v loňském roce jsme opravili autobusový záliv se zastávkou na protější straně u cyklostezky, kde jsme pro zvýšení bezpečnosti vymezili zvlášť prostor pro chodce a zvlášť pro cyklisty. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí
Letos se chystáme na kompletní opravu zálivu naproti, u Rubínu,“ popisuje plány Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Kromě autobusového zálivu a instalace nového přístřešku zastávky bude revitalizováno i okolní prostranství. „Vytvoříme zde moderní bezbariérové nástupiště. Pěší a cyklisté se budou pohybovat po společném širokém pruhu, který cyklisty navede na páteřní cyklostezku na protější straně komunikace. Přibude zeleň, nový povrch a také mobiliář,“ vyjmenovává novinky David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov.

Práce na revitalizaci autobusového zálivu začnou v polovině září. Provede je firma REPARE Trutnov, s. r. o., která zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou zhruba 3,6 milionu korun. Zpevněné plochy budou hotové do poloviny listopadu a od konce roku bude instalován mobiliář. Revitalizace by neměla výrazně omezit dopravu na Horské ulici. Po dobu oprav bude autobusová zastávka dočasně zrušena a lidé mohou využít zastávku u Autostylu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.