Turnov: Hvězdné obsazení Memoriálu Ludvíka Daňka 2024

20.08.2024 19:45 | Tisková zpráva

Olympijská medailistka Ogrodníková, mistr Evropy v disku Čeh a loučící se odchovanec Helcelet, to jsou jen některá jména Memoriálu Ludvíka Daňka 2024.

Turnov: Hvězdné obsazení Memoriálu Ludvíka Daňka 2024
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Tradiční Memoriál Ludvíka Daňka se letos uskuteční v netradičním termínu 3. září 2024. Pořadatelé čekali na dokončení retopingu atletické dráhy, závodníci se tudíž mohou těšit na zbrusu novou dráhu a tradičně vynikající atmosféru. Již 24. ročník Memoriálu Ludvíka Daňka přilákal také jedinou atletickou medailistku z OH v Paříži Nikolu Ogrodníkovou!

Je to na rok přesně 60 let, kdy olympijský vítěz Ludvík Daněk hodil v Turnově světový rekord. I toto jubileum přilákalo do Turnova jednu z největších hvězd světového disku posledních let. Představí se zde letošní mistr Evropy z Říma slovinec Kristjan Čeh, který na OH v Paříži skončil těsně pod stupni vítězů. Slovinský obr, ke kterému nedomyslitelně patří házení s kšiltovkou je také mistrem světa z roku 2022 a bral stříbro na MS v Budapešti 2023. Sekundovat mu budou kromě české špičky také diskaři z Velké Británie nebo Kuvajtu.

Do Turnova se již tradičně sjíždí česká atletická špička. Jinak tomu nebude ani letos. Největším lákadlem pro sportovní fanoušky bude jistě medailistka z uplynulé olympiády Nikola Ogrodníková. Bronzová medailistka v hodu oštěpem se představí v Turnově již podruhé. Pořadatelé doufají ve start Radka Jušky, který na Městský stadion Ludvíka Daňka jezdí velmi rád. Velkým lákadlem bude také tradičně skvěle obsazená mužská osmistovka či skok o tyči.

Turnovský rodák Adam Sebastian Helcelet na jaře oznámil, že letos plánuje ukončit kariéru. Kde jinde by se měl jeden z nejznámějších odchovanců domácího oddílu AC Turnov rozloučit se svou bohatou kariérou než právě v Turnově, kde s atletikou začínal. Účastník dvou olympiád a medailista z ME v desetiboji by se měl představit v hodu diskem, vrhu koulí a skoku dalekém. Nebude to však jediná domácí hvězda, která se předvede svým divákům. Fanoušci se mohou těšit také na účastnici OH v Paříži chodkyni Elišku Martínkovou, ta bohužel ze zdravotních důvodů nenastoupí k chůzi na 3 000 m, avšak s fanoušky se setká prostřednictvím autogramiády.

Pořadatelé z AC Turnov chtějí pochopitelně předvést i své mladé vycházející hvězdy. V silně obsazené osmistovce se představí medailista z MČR do 22 let Adam Malý. Účastnice MU juniorek v hodu oštěpem Anna Mikulová se může těšit na souboj s Nikolovou Ogrodníkovou. Sprinterka Tereza Marková, která reprezentovala ČR na ME dorostenek se předvede na nejkratších tratích.

Do startu MLD, který začne po 15. hodině, zbývají dva týdny a doufáme, že se nám podaří přilákat další atletické hvězdy a účastníky OH nejen z České republiky. Již nyní se však mají diváci opravdu na co těšit…

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Vyrazte s námi na kolo a na kánoe

13:44 Jihlava: Vyrazte s námi na kolo a na kánoe

Zdravé město Jihlava ve spolupráci se spolkem Rozběháme Jihlavu pro vás na sobotu 21. září připravil…