Vsetín: Radnice opravila komunikaci v Potůčkách

23.08.2024 10:44 | Tisková zpráva

Vsetínská radnice završila do tří let rozloženou opravu místní komunikace v údolí Potůčky. V letošním roce přišel na řadu poslední, zhruba 130 metrů dlouhý úsek.

Vsetín: Radnice opravila komunikaci v Potůčkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Předloni se v Potůčkách dočkal opravy půlkilometrový úsek místní komunikace od křížení se silnicí I/57 až po točnu. Od ní v uplynulém roce radnice pokračovala dalšími téměř třemi sty metry dále údolím až po křižovatku u rodinného domu č. p. 445. Na letošní rok naplánovala finální fázi ve 130 metrů dlouhém úseku mezi domy č. p. 445 a 812. Práce začaly na jaře a skončily v polovině července „Tato poslední etapa byla oproti předchozím náročnější. Důvodem je fakt, že zhruba stometrová část opravovaného úseku byla zasažena sesuvem. Bylo proto potřeba zde vybudovat opětnou zídku a kompletní nové konstrukční vrstvy komunikace včetně té obrusné. Na zbylé části komunikace jsme provedli pouze opravu samotného povrchu,“ uvedl místostarosta Jiří Růžička (KDU-ČSL) s tím, že zhotovitelem této investiční akce byla společnost SWIETELSKY stavební.

Její realizace si vyžádala 1,9 milionu korun včetně DPH.

Město se opravám místních komunikací věnuje pravidelně a průběžně. „V současné době například vrcholí druhá ze tří etap opravy páteřní komunikace na sídlišti Ohrada. Ve stádiu příprav jsou podobné investice do komunikací v ulicích Jabloňová, Dělnická, U Bečvy, Turkmenská, Dětská, Klidná, Ruská, Červenka, Amerika nebo ve staré Rokytnici, na něž přijde řada v brzké době,“ doplnil místostarosta Růžička.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Obytný blok Nové Lauby byl dostavěn v historickém centru

22:09 Ostrava: Obytný blok Nové Lauby byl dostavěn v historickém centru

Atraktivní místo k novému bydlení nabízí obytný blok Nové Lauby, který byl dokončen v historickém ce…