Vyškov: Návštěvníkům nemocnice slouží nové parkoviště, sanitka má lepší sjezd

30.06.2024 11:17 | Tisková zpráva

Rozpočet města na letošní rok slibuje řešení parkovacích kapacit hned v několika vyškovských lokalitách. Stavba nového parkoviště u Nemocnice Vyškov sice začala už v loňském roce, 28 nových stání ale dílčímu zlepšení situace s parkováním v okolí krajské nemocnice pomůže. Na investici spolupracovalo město právě s Jihomoravským krajem.

Vyškov: Návštěvníkům nemocnice slouží nové parkoviště, sanitka má lepší sjezd
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Stavbu dělníci dokončili s měsíčním předstihem. Poslední květnový den tak byla uvedena do předčasného užívání. Slavnostního dokončení se za účasti náměstka jihomoravského hejtmana Jana Zámečníka a vedení Vyškova dočkala v úterý 18. června. Nová plocha vznikla v zeleném pásu nemocničního areálu u komunikace vedoucí k výjezdové základně.

Anketa

Kdyby Česká televize zítra zcela a bez náhrady zanikla a přestala vysílat, chyběla by vám?

2%
93%
hlasovalo: 22449 lidí

Právě objekt zdravotnické záchranné služby se dočkal nového sjezdu s výstražnými světly. „Umístěná jsou při výjezdu z nového parkoviště a v obou směrech v Purkyňově ulici. Dosud nebyla přednost sanitek z areálové komunikace při někdejším vjezdu na parkoviště a na hlavní silnici nijak zajištěna,“ připomněl starosta Vyškova Karel Jurka.

Parkovacích míst je 28, z toho dvě stání poslouží pro invalidy. „Každé nové stání se počítá. K dílčímu zlepšení nezpochybnitelně dojde,“ zdůraznil starosta Jurka.

Podél parkoviště je asfaltová obslužná komunikace a chodník ze zámkové dlažby. „Ten jsme nechali propojit se stávajícím chodníkem podél polikliniky. Vyrostlo i nové oplocení z poplastovaného pletiva vymezující areál nemocnice,“ popsal vyškovský místostarosta Roman Celý s tím, že pozemky jsou ve vlastnictví kraje svěřené Nemocnici Vyškov. Po kolaudaci požádá úřad o bezúplatný převod pozemků do vlastnictví města.

Právě Jihomoravský kraj se na rozšíření parkování finančně podílel, a to rovnoměrným dílem. Náklady na stavbu, kterou měla na starosti společnost EUROVIA CS, a. s., přesáhly 6,6 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Luhačovice: Obnovený areál Slunečních lázní je Stavbou roku Zlínského kraje

10:23 Luhačovice: Obnovený areál Slunečních lázní je Stavbou roku Zlínského kraje

Prestižní ocenění Stavba roku Zlínského kraje putuje v tomto roce do Luhačovic! Hlavní cenu v katego…