Znojmo: Hurá do školy, 1. září je za dveřmi!

30.08.2011 15:00

Na svůj první školní den se těší nejen prvňáčci, ale rovněž děti, které půjdou prvního září poprvé do školky.

Znojmo: Hurá do školy, 1. září je za dveřmi!
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Na rekordní zájem rodičů o místa v mateřských školách (celkem 416 míst) briskně zareagovalo vedení znojemské radnice a během letních prázdnin rozšířilo kapacitu mateřských školek o tři nádherné nové třídy. Letos do dvaceti prvních tříd ve znojemských základních školách nastoupí 389 prvňáčků.

 

Vedení radnice se na jaře letošního roku rozhodlo pomoci rodičům dětí, které od 1. září letošního roku nastoupí do mateřských školek. Rozdíl mezi požadavky rodičů a počtem volných míst v mateřských školách ve Znojmě byla 85 míst. „Nechtěli jsme ten problém nechat na rodičích, tak jako v jiných městech, kde jsou rodiče dětí předškolního věku nuceni umisťovat své ratolesti do soukromých zařízení a měsíčně za to platí až deset tisíc korun,"uvedl místostarosta Jan Grois.

Radnice na akutní problém zareagovala a během letních prázdnin zřídila tři nové třídy. „Nově vybudované třídy budou velmi pěkné, barevné a my doufáme, že se dětem bude ve školce líbit," řekl místostarosta Jan Grois, který se 18. srpna zúčastnil kolaudace třídy na ZŠ Klášterní. Autorem velmi povedeného projektu vestavby třídy pro 25 dětí mateřské školy do stávajícího objektu základní školy na ul. Klášterní je Ing. Aleš Čeleda z AC - projektu Znojmo. Součástí vestavby byly tyto prostory: oddělení tvořené z herny, jídelny, lehárny, šatny, umývárny a toalet, kanceláře a šatny zaměstnanců, předsíně, a přípravny jídla. Součástí prací bylo rovněž dovybavení venkovních prostor o kryté pískoviště nebo hřiště, které budou děti v rámci předškolní výchovy využívat.

„V nově vybudované třídě mateřské školy v prostorách ZŠ Klášterní už je plno," prozradila Ing. Marie Čejková, vedoucí odboru školství. „Do MŠ Slovenská, kde jsou také vybudovány dvě nové třídy, se zatím přihlásilo 28 dětí, jsou zde tedy ještě volná místa," doplnila vedoucí odboru.

Celkem do znojemských mateřských škol od září nastoupí poprvé 416 dětí. „Toto číslo může být ale do prvního září ještě vyšší," konstatovala Ing. Čejková, která předpokládá, že někteří rodiče ještě požádají o umístění dětí do předškolního zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …